Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Töökas pärastlõuna Rõhul (2007-09-28 07:54:03)

 

„Kuna sügisel on igas aias tööd küllaga, kutsus maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut üliõpilasi appi õunu korjama ja iluaia teede valmimisele kaasa aitama. Vihmahoog ja tumedad pilved ei tõotanud just head meie tegusale pärastlõunale, aga sellest hoolimata sõitsime Rõhule. Seal võttis meid vastu Rõhu katsekeskuse juhataja Madli Jalakas.

 

Kuniks jätkusid vihmahood, tehti meile kuuri all väike sissejuhatus koos õunte degusteerimisega. Saime teada, et kompleks on vaid aasta kuulunud maaülikoolile ja järgmisel aastal saab Rõhu katsejaam 50aastaseks.

 

Rõhul on õunaaiad ja pajuistandus, viimane on rajatud botaanikaosakonnale uurimiseks.

Nägime ka kevadel rajatud viinamarjaistandust.

 

Õunapuuridade vahel räägiti suvel Rõhult üle käinud rahetormist, mis õunad plekiliseks tegi.

Seejärel suundusime tööle. Et abilisi oli parasjagu, sujus kõik. Kuna puud olid madalad, saime kõik õunad kahe jalaga maa peal olles kätte. Vaid mõne üksiku järele tuli natuke hüpata. Sorte oli palju ja need, mida proovisime, olid väga maitsvad.

 

Praegu rajatakse katsejaama juurde Kadri Maikovi projekteeritud iluaeda ja me lõime ka seal

käed külge. Labidaid ja rehasid jagus kõigile ning väga lühikese ajaga tegime suure töö ära. Vähemalt arvati, et ühe mehe kolme päeva jagu sai tehtud!

 

Instituudi juhataja Illar Lemetti rääkis veel, et iluaiale lisaks on plaanis teha tervendav aed.

 

Igatahes jätkub Rõhul praktiseerimismaterjali erinevate erialade üliõpilastele. Tunne oli hea, sest suur hulk liiva sai tulevase aia teedele laiali aetud ja natuke lihaseid treenitud.

 

Pärast tööd kostitati meid koogi ja teega. Mõnusas vestlusringis arutasime instituudi juhatajaga päevakajalisi teemasid. Kohalolijad kiitsid päeva igati heaks ja arvasid, et kui veel selline ettevõtmine korraldataks, siis tuldaks hea meelega. Loodame, et järgmistel kordadel ühineb üliõpilastega ka õppejõudusid.”

 

Silja Kana, KÜS

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 27.09.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.