Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus tutvustatakse Väinamere uurimisretkede kogumikku (2007-09-27 15:23:10)


Reedel, 28. septembril kell 16 tutvustatakse Tartus Baeri majas teaduslike artiklite kogumit "Uurimisretked Väinamere laidudele", mis võtab kokku  viieteistkümne aasta kestel Väinamere põhjaosa laidudele tehtud retkede tulemused.

Ekspeditsioonidega Väinamere laidudele alustati 1992. aastal ning need toimuvad kaks korda aastas tänini. Iga retk pakub huvitavat lisa, seega töö ei ole valmis ja seegi artiklite kogumik on pigem vahekokkuvõte.

Raamatu toimetajateks on Tiina Peil ja Eva Nilson. Artiklite autoreid on 15, nende hulgas Aivar ja Tiit Leito, Ivar Jüssi, Rita Miller, Ave Suija jpt.

Kogumikku toimetanud Tiina Peil ütles, et raamat ärgitab kõiki laidude külalisi lahtiste  silmadega ringi vaatama, pakkudes algteadmisi ja lootes, et suuremad teadmised aitavad ka laidude erilist loodust hoida.

Kogumik sisaldab peatükke Väinamerest, väikesaarte maastikest, kultuuriloost ja elustikust ning selle mitmekesisusest. Elustikurühmadest on käsitletud hülged, linnud ja liblikad, soontaimed, samblad ja samblikud. Raamat on rikkalikult illustreeritud fotode ja kaartidega. Lisatud on ka ingliskeelne kokkuvõte ning fotode, jooniste ja tabelite nimekiri.

Kogumiku "Uurimisretked Väinamere laidudele"tuvustusele oodatakse kõiki huvilisi.

Lisainformatsioon: Tiina Peil, Tallinna Ülikooli vanemteadur, tel. 533 45145, e-post tiina.peil@tlu.ee.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 27.09.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.