Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool esitleb raamatut maailma puuviljadest ja Eesti taimede välimäärajat (2007-09-26 12:54:07)

 

Neljapäeval, 27. septembril kell 15 esitletakse Eesti Maaülikooli teaduskohtumiste sarja «Maast ja ilmast» raames kahte uut raamatut – Kalju Kase “Maailma puuviljad”» ja “Eesti taimede määraja”.

 

Eesti puuviljanduse grand old man, Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse vanemteadur Kalju Kask on kirjutanud raamatu «Maailma puuviljad», kus tutvustatakse tähtsamaid puuvilju, marju ja pähkleid ning eksootilisi hõrgutisi, mis sageli imelise kujuga või eripärase maitsega. Eesti Loodusuurijate Seltsi botaanilise terminoloogia komisjon pani paljudele neist just selle raamatu ilmumise puhuks nimed.

 

Botaanikud Taimi ja Jaanus Paal tegid oma rännakutel Ameerikasse, Kagu-Aasiasse ja Lõuna-Hiinasse fotosid, mis annavad ettekujutuse lõunamaa viljadest ja nende mitmekesisusest. Raamat abistab turiste, kes plaanivad külastada kaugeid maid. Muidugi on ta abivahend puuviljandust õppijaile.

 

Ilmunud on ka täiendatud ja parandatud trükk Eesti taimede määrajast, mille toimetajaks on Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi vanemteadur Malle Leht. Autoriteks on rida Eesti paremaid taimetundjaid Heljo Krall, Toomas Kukk, Tiiu Kull, Vilma Kuusk, Malle Leht, Tatjana Oja, Ülle Reier, Silvia Sepp, Hanno Zingel ja Taavi Tuulik. Käsitletud on kõiki Eestis looduslikult leiduvaid ja sagedamini esinevaid tulnuk- ja kultuurtaimi. Liigikirjeldused on illustreeritud must-valgete joonistega. Raamatu kirjastas Eesti Loodusfoto.

Raamatute esitlus toimub Eesti Maaülikooli aulas Kreutzwaldi 1a.

 

Täpsem info: Illar Lemetti, Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor, tel 731 3821, 516 2121.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 26.09.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.