Põllumajanduskeskkonnapoliitika osakonna peaspetsialist Iris Kuhi avab Maablogi artiklis, kuidas teha nii, et põllumajanduse, toidu- ja puidutööstuse jäägid
ei oleks lihtsalt jäätmed, vaid väärtuslik tooraine.
Viise jääkidele kasutust leida otsisid Eesti Maaülikooli teadlased värskelt valminud uuringuga “Bioloogilist päritolu kõrvalsaaduste ja tootmiskadude andmekogumise metoodika väljatöötamine ning tekkekogused”. Uuringu tellis Regionaal- ja Põllumajandusministeerium eesmärgiga luua metoodika, mis annaks tervikliku ülevaate sellest, kui palju ja kus tekib bioloogilist päritolu kõrvalsaadusi ja tootmiskadusid – materjale, mis võiksid ringbiomajanduses leida uue elu.
Loe lähemalt: https://maablogi.ee/2025/10/09/kuidas-muuta-tootmisjaagid-uueks-ressursiks/
Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi 10.10.2025 teade