Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnus kogutakse poolakatele õunu (2007-09-25 07:26:40)

 
Sügisega saabuvad õunte kokkuostjad vabastavad aiapidajad üleliigsetest vissidest peaaegu sama hinnaga, kui seda teevad prügimäed – vahet vaid nõndapalju, et prügilasse õunu viies tuleb inimestel peale maksta.

 

Näiteks Paikre prügimägi kasseerib iga ladustatud õunakilo eest 56,1 senti. Pühapäevast Pärnus ja Pärnumaal äritsevad Tiigi HRV OÜ kokkuostjad aga maksavad õunakilo eest 60 senti.

 

Seda on kokkuostusabas ootavate meeste arvates häbematult vähe.

“Päev läbi korjasin, tõin kuuskümmend kilo ja sain 36 krooni – no selle raha eest ei saa ju poodi minnagi,” pahandas Raeküla raudteejaama taga kokkuostjaid oodanud Johannes hapu näoga.

 

Masinatehase parklas 174 kilo õunu rahaks teinud Endel Pae ütlust mööda oleks õiglane, kui kilo eest saaks vähemalt krooni. “Aga noh, auku ei taha ju neid ka ajada,” tunnistas ta sundseisu.

 

Kokkuostja Kalle Tähe (pildil), kes kõik kaalule laotud õunakotid kilogrammi täpsusega ruudulisse kaustikusse üles märkis, selgitas et krooni ei saa ta õunakilo eest kuidagi anda. Transpordikulu olevat nii kõrge, et kui rahakotirauad rohkem lahti teha, ei tulda omadega välja.

 

Samal ajal kui üks naisterahvas uuris, kas kokkuostjad äkki müüksid talle õunu, hüüdis veoautokastis õunakotte virna ladunud Madis Mägi müügihinnaks kaksteist krooni kilo. See võis ka niisama lõõpimiseks öeldud olla, sest Tähe väitel viiakse Pärnust kogutud õunapunnid Poola. Oma kodumaal kasvavaid ubinaid poolakad ei tahtvat – olevat keemiat täis.

 

Allikas: www.parnupostimees.ee 25.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.