Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaalt leiti esmakordselt kuldriisikas (2007-09-25 07:24:11)


Esmaspäeval leidis seenetark Vello Liiv Kaali küla lähistelt haruldase riisikaliigi Lactarius volemus, mida Saaremaal seni avastatud ei ole.

Liiv oli teel Kaali kooli seenenäituse avamisele, kui tegi segametsa serval peatuse, mis osutus igati meeldivaks. „Nagu jumala sõrm oleks juhatanud,“ kommenteeris Liiv kuldriisikate leidmist. „Olen seda tükk aega otsinud.“

„Mandril neid esineb, kuid harva. Suurepärane söögiseen, maheda või veidi kibeka maitsega,“ tutvustas Liiv, kelle hinnangul on tegemist väga atraktiivse seenega. „Nagu rõõsk koor tuleks seest välja,“ kirjeldas mükoloog piimmahla nirisemist.

Kaali näitusel väljas olnud laste poolt kooli toodud 53 seeneliigist Liiv enda jaoks ühtegi üllatust ei avastanud, kuna on seeneteadusega tegelenud juba aastaid.

Vello Liivi fotod seentest on nädala lõpuni väljas eile avatud Eesti Loodusmuuseumi seenenäitusel. Liivi enda sõnul on tegemist informatiivsete piltidega, kuid kuna ta on kõrgharidusega kunstnik, siis on iga ülesvõte ka loominguliselt hästi läbi mõeldud. „Seened on alati kompositsioonis,“ märkis mees.

Fotod on tehtud põhiliselt Saaremaal. Enamikku pildistatud seentest võib kohata ka Mandri-Eesti metsades, kuid sekka leidub selliseidki, mille leviala vaid Saaremaal.

 

Allikas: www.omasaar.ee 25.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.