Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sari "Maast ja ilmast" alustab taas (2007-09-23 06:05:01)

 

Käes on sügis ning taas alustab teaduskohtumiste sari «Maast ja ilmast».
Neljapäeval, 27. septembril kell 15 tuleb Tartus Kreutzwaldi 1a aulas tutvustamisele kaks uut ja põnevat raamatut.

Meie poodidesse on jõudnud palju senitundmatuid puuvilju. Mis on nende nimed? Mismoodi näevad välja puud, kus nad kasvavad? Mida on vaja teada viljadest ja nende kasutamisest? Kalju Kase raamat «Maailma puuviljad» tutvustab kõiki tähtsamaid puuvilju, marju ja pähkleid ning paljusid eksootilisi hõrgutisi, mis sageli on imelise kujuga või eripärase maitsega. Eesti Loodusuurijate Seltsi botaanilise terminoloogia komisjon pani paljudele neist just selle raamatu ilmumise puhuks nimed. Botaanikud Taimi ja Jaanus Paal tegid oma rännakutel mõlemale Ameerika mandrile, Kagu-Aasiasse ja Lõuna-Hiinasse fotosid, mis annavad ettekujutuse lõunamaa viljadest ja nende mitmekesisusest. Raamat abistab turiste, kes plaanivad külastada kaugeid maid ja muidugi on ta abivahend puuviljandust õppijaile.

Ilmunud on täiendatud ja parandatud trükk Eesti taimede määrajast, mille toimetajaks on PKI vanemteadur Malle Leht. Autoriteks on rida Eesti paremaid taimetundjaid Heljo Krall, Toomas Kukk, Tiiu Kull, Vilma Kuusk, Malle Leht, Tatjana Oja, Ülle Reier, Silvia Sepp, Hanno Zingel ja Taavi Tuulik. Parandusi on aidanud teha esimesele trükile veel mitmed botaanikud. Käsitletud on kõiki Eestis looduslikult leiduvaid ja sagedamini esinevaid tulnuk- ja kultuurtaimi. Liigikirjeldused on illustreeritud must-valgete joonistega. Raamatu kirjastas Eesti Loodusfoto.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 21.09.2007 teade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.