
Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja -ohutuse üksus korraldab 20. novembril 2025, kell 11.00 - 14.10 tasuta rahvusvahelise veebiseminari
Täisgenoomne sekveneerimine toiduohutuse tagamisel
Eelsalvestatud veebiseminaris selgitatakse täisgenoomse sekveneerimise (WGS, whole-genome sequencing) murrangulist rolli toiduohutuse tagamisel.
See veebiseminar on mõeldud toidutööstustele, riiklikele institutsioonidele ja teadlastele ning toob esile, kuidas WGS on muutnud teadusuuringuid, patogeenide avastamist ja puhangutele reageerimist.
Veebiseminari esinejad on tunnustatud eksperdid Euroopa ja riiklikest institutsioonidest, juhtivatest laboratooriumitest, ülikoolidest ja teistest teadusasutustest.
Veebiseminaril käsitletavad teemad:
- Täisgenoomse sekveneerimise põhimõtted ja rakendused;
- WGS roll toiduohutuse tagamisel ja järelevalves;
- Patogeenide avastamine ja puhangute uurimine;
- Rahvusvahelised kogemused ja parimad praktikad;
- Tulevikusuunad toiduhügieenis ja teadustöös.
Veebiseminarile saab registreeruda kuni 18. novembrini 2025.
Veebiseminar on tasuta.
Veebiseminari korraldajaks on Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja -ohutuse üksus.
Täpsem info: Mihkel Mäesaar (mihkel.maesaar@emu.ee) või prof Mati Roaso
Kohtumiseni maaülikoolis!
Eesti Maaülikool
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
kristel.kilk@emu.ee
www.emu.ee/taiendusope
Allikas: EMÜ koolitusinfo