
Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis
(6 akd tundi)
Koolitus toimub rühma täitumisel 26. septembril 2025
(registreerumine kuni 22. septembrini 2025)
kell 10.00 - 15.15
Veebikeskkonnas BigBlueButton
Katrin Laikoja koolitus annab toiduvaldkonna spetsialistidele ülevaate toiduallergeenidest, toiduallergeenidega seotud ohtudest ja allergeeniohjest toidukäitlemise ettevõttes.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Mõisted: toiduallergia, toidutalumatus, ristkontakt;
- Infoallikad, sh CXC 80-2020;
- Toiduallergia ja tsöliaakia esinemisest Eestis;
- Õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine: määrused 1169/2011, 828/2014, 2021/382, PõM määrus 24;
- Allergeenid enesekontrolliplaanis, sh HACCP plaanis;
- Allergeenide juhtimine ettevõttes;
Vead käitlemisel, märgistamisel, ennetamine.
Koolitus eeldab osalemist reaalajas ega ole järelvaadatav.
Tegemist on tasulise koolitusega, hinnaga 75 eurot.
AKIS programmi raames on toimumas toidutootjatele suunatud tasuta koolitused:
Toidu sensoorne analüüs (12. detsember 2025)
Kohtumiseni maaülikoolis!
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee
www.emu.ee/taiendusope
www.emu.ee/mikrokraadiprogramm
Allikas: EMÜ koolitusinfo