Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Tõusigade Aretusühistu ootavad pressi osalema Seakasvatuse konverentsi 2025 esimesel päeval, 4. septembril, mis toimub Roosta puhkekülas, Elbiku külas, Lääne-Nigula vallas, Läänemaal.
Homne päev toob kokku sektori võtmetegelased, teadlased ja poliitikud, et arutada kohaliku tootmise, tarneahelate ja seakasvatuse rolli Eesti toidujulgeolekus. Fookuses on seakasvatuse praegune kriitiline olukord ning lahendused, mis tagavad sektori jätkusuutlikkuse ja kohaliku toidutootmise stabiilsuse.
Avasõnad:
Konverentsi avab Eesti Tõusigade Aretusühistu juht Anu Hellenurme, kes rõhutab kohaliku seakasvatuse tähtsust toidujulgeoleku ja maapiirkondade majandusliku stabiilsuse tagamisel.
4. septembri peamised teemad ja esinejad:
-
Madis Pärtel, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium – Eesti seakasvatus ja tulevik
-
Meelis Laande, Atria Eesti tegevjuht – Tööstuse võimalused ja vajadused kriisis kohaliku tootmise säilitamiseks
-
Peeter Raudsepp, Eesti Konjunktuuriinstituut – majanduskeskkond ja selle mõju toidusektorile
-
Margus Noormaa, PRIA – andmepõhine toidutootmine ja toidujulgeolek
-
Elodie Briefer, Kopenhaageni Ülikool – tehisintellekt seakasvatuses ja täppisheaolu lahendused
-
Jaanus Pulles, Toidutorn – Riigihanked ja koolitoit – kes tegelikult võidab?
-
Mart ja Tarmo Timm, Jaagumäe talu – Päris toidu julgeolek Kagu-Eesti pilgu läbi
-
Paneelid: Seakasvatus 2035 ja Kuidas hoida Eesti siga meie toidulaual? – andmepõhine juhtimine, tehnoloogiad, innovatsioon, kohaliku tootmise väärtus ja riigi toetusvõimalused
Päev keskendub seakasvatuse kriitilisele olukorrale ja lahendustele, mis mõjutavad Eesti toidujulgeolekut ja maapiirkondade majandust
Võimalus küsida küsimusi juhtivatelt ekspertidelt ja saada esmakordselt ülevaade sektori olukorrast ja tulevikuvisioonidest
Konverentsil käsitletakse nii innovatsiooni, tehnoloogiaid kui ka kohaliku tootmise väärtust tarneahelas
Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 03.09.2025 pressiteade