Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kanada ja Euroopa plaanivad bioenergiaalast koostööd arendada (2007-09-20 06:01:39)

 

12.-14. septembrini Torontos toimunud konverentsi “Realizing the bioenergy opportunity” eesmärgiks oli leida Kanada bioenergia ressurssidele rakendust Euroopas, kus on üha suureneva bioenergia tooraine vajaduste rahuldamiseks liiga vähe metsa ja maad. Tingituna ELi hiljutisest kohustuse võtmisest varustada aastal 2020 taastuva energiaga 20% energiatarbest on Lääne-Euroopa huvi Kanada biomassi ressursside (peamiselt metsatööstuse jäätmed) vastu eriti kõrge.

Kanadas on üle 16 miljoni tonni puukoort ning igal aastal tekib juurde ligikaudu 11 miljonit tonni raiejääke, mis tavaliselt jäetakse metsa kõdunema. Lisaks ekspordivõimaluste avardumisele loodab Kanada saada teadmisi bioenergia kasutusele võtmise osas oma majandussüsteemidesse.

 

Näiteks Soomes saadakse ligikaudu veerand kogu riigi energiast bioenergia arvelt, mis on kõrgeim osakaal arenenud tööstusriikide seas. Konverentsil tutvustavad soomlased Skandinaavia uusimaid tehnoloogiaid ja edulugusid. Konverentsi koduleht: www.canbio.ca.

Allikas: Põllumehe_e-uudised  nr 9, 2007 / www.nob.on.ca.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.