Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium lubab kitsede küttimiseks ajujahti (2007-09-19 05:53:23)

 

Keskkonnaministeeriumi hinnangul elab Eesti metsades liiga palju metskitsi ning lubab peagi nende küttimiseks ajujahti, kirjutab Eesti Päevaleht.

 

Jahieeskirja muutva eelnõu kohaselt pikendatakse sokkude, kitsede ja tallede küttimise aega 30. novembrini ning lisaks kehtestatakse sokujahi uuteks pidamisviisideks ajujaht ning jaht taksi või terjeriga 1. oktoobrist 30. novembrini.

 

"Muudatuste vajadus tuleneb eelkõige metskitsede liiga kõrgest arvukusest ja seoses sellega suurenenud metsakahjustuste ulatusest," leiab ministeerium.

 

Lisaks võib metskitsede tekitatud kahjustuste piirkonnas kahjustuste vältimise eesmärgil pidada varitsus-, hiilimis- või ajujahti ning jahti taksi või terjeriga 1. detsembrist 31. detsembrini maakonna keskkonnateenistuse loal.

 

"Kuna detsembriks on metskitsed eeldatavasti asunud talvistesse elupaikadesse, siis võimaldab jahiaja pikendamine küttida metskitsi teadlikult okaspuukultuuride läheduses," seisab määruse muutmise eelnõus.

 

Eestis on metskitsi enne sigimisperioodi algust umbes 140 000-150 000 ning sügisel enne jahihooaja algust umbes 225 000 isendit.

 

Allikas: ajaleht Nädaline.ee 18.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.