Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seene-, sambla- ja samblikunäitus Tallinna Botaanikaaias (2007-09-18 13:46:29)

 

Kollane vesinutt (Hygrocybe persistens)

Autor: Olev Abner

 

21-23. septembrini  toimub Tallinna Botaanikaaias juba kaheteistkümnes seene-, sambla- ja samblikunäitus, kus külastajatel on võimalik täiendada oma teadmisi ja konsulteerida spetsialistidega.

 

Ekspositsioon on avatud palmimajas, kui ka palmimaja taga asuval samblike, sammalde ja puuseente püsinäitusel. Võimalus on saada teavet Eesti mürgiseente, seenemürkide, puuseente ja nende kahjustustest puidule looduses ja ehitustel. Puuseente väljapanek palmimajas haarab ka kahjustatud puidu näidiseid prof. Urve Kallavuse (TTÜ) kollektsioonist  Eraldi tutvustame looduskaitse all olevaid seeni.

 

Reedel, 21.septembril kell 13.00 toimub Eesti Toksikoloogia Seltsi liikme Angela Ivaski loeng näituse külastajatele „Seenemürgid mürgiuurija vaatevinklist”.

 

Läheneva sügise märgiks on seente ilmumine meie metsadesse, mil seenehuviline seab sammud loodusesse, et korjata seeni, millest hõrgutavaid seeneroogi valmistada. Seenetoitude armastajad võivad saada täiendust oma retseptikogusse meiepoolselt retseptivalikust.

 

Kahjuks on tänavune sügis on olnud tujukas ja on toonud paljudele seenekorjajatele pettumust. Külastajad võivad tuua näitusele kaasa seeni oma koduaiast ja metsast.

Ühiseid seenenäituse rõõme nii külastajatele kui näituse korraldajatele!

 

Palmimaja on avatud iga päev 11.00-16.00

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaed 18.09.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.