Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister allkirjastas AS Steri kiirgustegevusloa (2007-09-18 13:34:32)


Teisipäeval, 18. septembril allkirjastas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi AS Steri kiirgustegevusloa, mis annab steriliseerimistehasele õiguse töötada kiirgusallikaga. Samas otsustas minister kaevata edasi 31. augustil ministeeriumi kahjuks tehtud kohtuotsuse, milles heidetakse ministeeriumile ette loa menetluse käigus avatud menetluse läbiviimist ning keskkonnamõju hindamise algatamist.

„Steri juhtumi juures on kaks väga konkreetset ja oma arvamuses kinniolevat osapoolt-kohalikud elanikud ja kiirgustehase omanikud, kellel on oma vaatepunktist lähtuvalt õigustatud ootused,“ ütles minister.
„Inimesena mõistan neid mõlemaid ning seetõttu polnud otsuse tegemine kerge. Nüüdseks olen kaalunud mõlema poole argumente ning võtnud arvesse ka kahte selle juhtumiga seotud kohtuotsust, millest lähtuvalt otsustasin AS Steri kiirgustegevusloa allkirjastada,“ selgitas Tamkivi.

Keskkonnaministeerium on otsustanud kaevata edasi Tallinna Halduskohtu otsuse, millega tunnistati õigusvastaseks Keskkonnaministeeriumi toimingud AS Steri kiirgustegevusloa muutmise menetluses. Edasikaebamise otsus tuleneb eelkõige asjaolust, et kohus heidab ministeeriumile ette AS Steri kiirgustegevusloa muutmiseks läbi viidud avatud menetlust.

Kohus ütleb, et avatud menetluse läbiviimist tuleb pidada õigusvastaseks. „Keskkonnaministeerium peab rahva arvamust oluliseks ja seetõttu ei saa me siin kohtuga nõustuda. Taolises, suurt hulka inimesi puudutavas protsessis, tuleb keskkonnaministeeriumi arvates siiski tegutseda avatud menetluse põhimõtete kohaselt-kaasata kohalikke elanikke otsuse tegemisse,“ ütles minister Jaanus Tamkivi.

Seni lükkas keskkonnaminister AS Sterile kiirgustegevusloa andmise üle otsustamist edasi sooviga ära kuulata kohtu seisukohad kahes AS Steri menetlusega seotud kohtuasjas. Ühelt poolt kaebasid ministri kohtusse kohalikud elanikud, olles rahulolematud, et minister kiitis heaks keskkonnamõju hindamise (KMH) aruande. Elanikud ei jäänud rahule sellega, et KMH avalikel aruteludel ei olevat nad saanud vastuseid kõikidele oma küsimustele. Teisalt kaebasid keskkonnaministri kohtusse AS Steri omanikud, sooviga tunnistada Keskkonnaministeeriumi toimingud kiirgustegevusloa muutmise taotluse menetlemisel õigusvastaseks.

AS Sterile väljastatakse kiirgustegevusluba kehtivusega viis aastat.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 18.09.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.