Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soome aiandusõpetajad külas Eesti Maaülikoolis (2007-09-18 23:55:59)

 

Pühapäeval, 16. septembril saabusid Eestisse kaks Soome põllumajandus- ja aiandusala asjatundjat, kes nädala jooksul tutvuvad maaülikoolis meie koolitussüsteemiga. Külalised on Eestis projekti “õppida Euroopast” raames rahvusvahelise Leonardo da Vinci finantseerimise toel. Õpetajad Ilmo Koivisto (pildil vasakul) ja Jarmo Heikkilä töötavad Savo kutse- ja täiskasvanute kooli koordinaatorite ja koolitajatena Suonenjoel.

Tartusse saabumisel külastasid õpetajad lillemessi, millele andsid kiitva hinnangu.

 

Koivisto ja Heikkilä eesmärgiks on lisaks oma õppimisele leida Soome kutsekooli õpilastele Eestist praktikakohti ning pakkuda Eesti noortele ja täiskasvanutele praktikavõimalust Soomes. Savo koolis on üsna mitmeid erialasid, kuid külalised otsivad eelkõige põllumajandusmasinate hooldajaks pürgivaid õpilasi ning marjakasvatust õppivaid täiskasvanuid, lisaks erinevatele talutöödele soovivaid täiskasvanuid.

 

Mõnel erialal on praegu Soomes suur tööjõupuudus. Näiteks metalli ja cateringi alal leiab eesti noor kerge vaevaga töökoha, kui ta läbib eelnevalt Savo kutse- ja täiskasvanute koolis vastavad kursused.


Põhjanaabritest külaliste programmi kuuluvad kohtumised meie koolitajate ja ametnikega, tutvumine maaülikooli ja muude erialakoolidega ning maaettevõtetega. Külaskäigust tõotab tulla uusi sidemeid Soome ja Eesti koolitajate vahel. Koivisto ja Heikkilä loodavad, et sünnib riigipiire ületavaid koolitus- ja töökohti ning uusi isiklikke suhteid koolitajate vahel.

 

Mehed ei ole Eestis esimest korda. Heikkilä on olnud aastal 1995 paar kuud praktikal Lõuna-Eesti talus ja Koivisto on üks omaaegsetest Eesti Õpilasmaleva maasikaprojekti käivitajatest. Nimelt pääses tänu sellele ettevõtmisele 90. aastatel Soome tuhandeid maasikakorjajaid Eestist.

Kontakt:
Ilmo Koivisto, tel +358 44785 4010; e-post ilmo.koivisto@sakky.fi;
Jarmo Heikkilä, tel +358 44785 4015; jarmo.heikkila@sakky.fi.

 

Foto: Väino Eskla

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.