Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muusik Uku Kuut peab Eesti suurimat viinamarjaistandikku (2007-09-17 04:49:53)


Eesti suurimat viinamarjaistandikku pidav Uku Kuut on istutanud tänavu Saaremaale juba 500 viinamarjataime ja tahab rajada ka väikese veinitööstuse, sortidest on Kuudil praegu maas 'Rondo' ja 'Hasanski sladki' ehk 'Varajane sinine'.

 

Ehkki Kuutidel on juba praegu Eestis suurim viinamarjaistandus, ei ole nad ainukesed suuremas koguses viinamarjakasvatajad, sest Lõuna-Eestis on samuti juba rajatud 300–400 taimega istandikke, kirjutab Maaleht.

Kuutidel on seitse hektarit põllumaad ja nad loodavad esialgu sellele maale rajatavalt istandikult väikest kasumitki saada.

 

Üks taim annab meie kliima tingimustes keskmiselt üks-kaks, headel aastatel isegi kuni seitse kilo marju, kusjuures ühest kilost marjadest saab liitri veini.

 

Vilju hakkavad viinapuud kandma teisel aastal, kuid Kuudid on saanud oma mullu maha pandud taimedelt esimesed juba kätte.

 

Kuna Eestil pole ELi viinamarjakvooti, võib siin teha ainult marjaveini, mis tähendab, et veiniteol võib marjadele lisada nii vett kui ka suhkrut.

 

Allikas: www.postimees.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.