Toiduhügieen ja -ohutus, algaste
(6 akd tundi)
Koolitus toimub rühma täitumisel 29. august 2025
(registreerumine kuni 25. augustini 2025)
kell 9.00 - 14.15
Veebikeskkonnas BigBlueButton
Katrin Laikoja koolitus annab toiduvaldkonna töötajatele baasteadmised toiduhügieeni põhimõtetest ja toidu käitlemisega seotud kohustustest ja vastutusest.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Toitu käsitlevad õigusaktid;
- Toiduhügieeni põhimõtted;
- Toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus;
- Enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP;
- Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
- Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- Puhastamine, desinfitseerimine;
- Tootmisruumide korrashoid;
- Kahjuritõrje;
Isiklik hügieen.
Koolitus eeldab osalemist reaalajas ega ole järelvaadatav.
Tegemist on tasulise koolitusega, hinnaga 75 eurot.
Tulemas on veel tasuline veebikoolitus:
Tasulised mikrokraadid (vt mis on mikrokraad):
Riikliku koolitustellimuse raames rahastatud (st osalejale tasuta) mikrokraadid:
AKIS programmi raames toimuvad toidutootjatele suunatud tasuta koolitused:
Toidu sensoorne analüüs (12. detsember 2025)
Kohtumiseni maaülikoolis!
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
www.emu.ee/taiendusope
www.emu.ee/mikrokraadiprogramm
Allikas: EMÜ, täiendusõpe