Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti või kadus kaupluste lettidelt (2007-09-15 08:00:35)


Viimastel nädalatel ei ole paljudes Eesti kauplustes enam Eesti võid müügil olnud, sest võiks kasutatav koor viiakse parema hinna saamise eesmärgil pulbrina välismaale, ühtlasi lõpetasid mõned tootjad mitmeks nädalaks üldse või valmistamise.

 

Rakvere Piim, mis toodab Farmi kaubamärgi all, ei ole juba mitu nädalat võid tootnud ning tunnistab, et Eesti võid enam tõepoolest lettidel näha pole. «See info peab paika,» ütles Rakvere Piima juht Jaanus Vihand Postimees.ee’le.

«Peamine põhjus on selles, et koor, mis enne võiks tehti, saadetakse nüüd autotsisternis lahtise kaubana välismaale, sest seal on hind väga hea,» selgitas Vihand või kadumise tagamaid.

 

Teine suurem põhjus on Vihandi sõnul see, et sel aastal on toorpiima rasvasus üsna madal ja kui piima kooritakse, ei saada sealt nii palju rasva kui varem. «Nii et rasva puudus tuleneb sel aastal ka sellest.»

Samas lohutas Vihand kodumaist võid armastavaid kaasmaalasi, et küll Eesti või kauplustesse tagasi ilmub. «Küsimus on ainult selles, millal see tagasi tuleb. Me ise ei tootnud paar nädalat võid, aga pühapäeval alustame jälle.»

 

Vihandi sõnul leidis Rakvere Piim, et neil on mõistlikum teha hoopis rohkem hapukoort, sest muidu oleks igalt poolt puudu jäänud, nüüd ei toodetud ainult võid.

«Ka Tere ja veel mõned ei teinud pikka aega pakivõid ning põhjus oli selles, et Eestis oli või väljamüügihind liiga madal. Oleks selle või saanud kallimalt maha müüa, oleks leitud, et rasv oleks kasulikum Eestisse jätta.» Samas tunnistas Vihand, et kui või uuesti lettidele tuleb, on selle hind kindlasti märksa kõrgem.

«Midagi muud üle ei jää, sest kõik sisendihinnad kasvavad ja mitte ainult piim. Me teame ju, mida energiafirmagi plaanib, lisaks palgad, kütus ja muud sisendid.

Vihandi sõnul on praegu ka mujal maailmas nii, mitte ainult Eestis.

 

Tallinna Kristiine Prisma juht Margus Musthallik ütles Postimee.ee’le, et Eesti võiga on nende kaupluses tõesti kitsas käes. «Isegi ostjatelt on tulnud selle kohta tagasisidet,» tõdes Musthallik.

Prisma Peremarketite ostujuht Tiia Karu lisas, et Prisma kauplused on õnneks perioodiliselt siiski saanud kodumaist võid. «Saaremaa Liha- ja Piimatööstus on püüdnud meie tellimused täita. Samuti on Estover natuke andnud,» rääkis Karu.

Prisma kõiki tellimusi ei suuda aga Eesti tootjad täielikult rahuldada.

 

Allikas: tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.