Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinn sai puude istutamiseks riigilt maad (2007-09-13 10:52:47)

 

Neljapäeval, 13. septembril kiitis Vabariigi Valitsus heaks Kaarli pst 4 maaüksuse Tallinna linnale munitsipaalomandisse andmise ja keeldus 4a maaüksuse munitsipaliseerimisest.

Kaarli pst 4 maale on detailplaneeringus ette nähtud istutada kuuerealise puiestee taastamiseks äärmine puuderida. „Kaarli pst 4 maaüksuse linna omandisse andmine on vajalik, kuna seaduse kohaselt peab kohalik omavalitsus korraldama oma territooriumil muuhulgas üldkasutatava haljastuse rajamist ja seega on see maaüksus linna ülesannete täitmiseks vajalik,“ selgitas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Seevastu otsustas Vabariigi Valitsus mitte heaks kiita Kaarli pst 4a maaüksuse munitsipaliseerimist. Maa munitsipaalomandisse andmisel lähtutakse eelkõige sellest, kas taotletav maa on vajalik kohaliku omavalitsuse ülesannete täitmiseks ja arenguks. „Kahjuks selgus linna taotlusest, et linn peab ainuvõimalikuks sellele maale hoonestusõiguse seadmist ja maa äriühingu kasutusse andmist otsustuskorras. Aga sellisel juhul ei saa seda maad käsitleda kui linnale vajalikku maad,“ ütles Tamkivi.

Tallinna linn esitas 29. jaanuaril keskkonnaministrile taotluse anda linna munitsipaalomandisse maaüksused Kaarli pst 4 ja Kaarli pst 4a. Maad taotleti kohaliku omavalitsusüksuse ülesannete täitmiseks ja arenguks vajaliku maana.

 

Kaarli pst 4 maaüksuse pindala on 221 m², sihtotstarve - 15% ärimaa, 85% transpordimaa ning maa maksustamishind 268 700 krooni. Kaarli pst 4a maaüksuse pindala on 6009 m², sihtotstarve - 50% ärimaa, 50% transpordimaa ning maa maksustamishind 13 700 500 krooni. Mõlemad maaüksused asuvad südalinnas Vabaduse väljaku vahetus läheduses.

Lisainfo: Brita Merisalu, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja, tel 626 2908, 527 6851; brita.merisalu@envir.ee; www.envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 13.09.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.