Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähinädala ilm on heitlik (2007-09-13 06:42:41)

 

Ilmaennustus ajavahemikuks  13.-19. septembrini…

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 12. septembril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Septembri keskpaik pakub üsna heitlikku ilma. Ilusam on ilm neljapäeval ja reedel, kui Eesti kohale ulatub Kesk-Euroopa kõrgrõhkkonna hari.

Neljapäeval puhub läänetuul 4-8, iiliti kuni 12 m/s, reede ööseks nõrgeneb aga 2-6 m/s.

Reede päeval hakkab puhuma lõunatuul kiirusega 4-8, puhanguti 12 m/s. Sooja on neljapäeva öösel 5...10 ja päeval 12...16 kraadi ning reede öösel 1...5 ja päeval 13...17 kraadi. Ööl vastu reedet on maapinnal mitmel pool 0...2 kraadi öökülma.

Laupäeval ja pühapäeval mõjutab meie ilma Põhja-Atlandilt Norra rannikule jõudev aktiivne madalrõhkkond. Lõunatuul tõuseb laupäeva öösel 6-12, iiliti 18 m/s. Laupäeva päeva jooksul pöördub tuul läände ning pühapäeval loodesse, nõrgenedes 4-8, iiliti 12 m/s. Sooja tuleb öösiti 4...10 ja päeval 8...15 kraadi.

Esmaspäeva öösel toob kõrgrõhuhari vahelduseks olulise sajuta ilma, õhutemperatuur langeb 1...6 soojakraadini, maapinnal võib olla öökülma. Esmaspäeva päeval hakkab meie ilma mõjutama uus Skandinaavia kohale jõudev madalrõhkkond, mille kaguosas tekib teisipäeval Läänemerel uus osatsüklon, mis liigub põhja suunas. Esmaspäeva päeval ja kolmapäeval sajab vihma mitmel pool, teisipäeval on sajuvõimalus suurem Lääne-Eestis. Tuul puhub lõunakaartest 6-12, iiliti 15-18 m/s. Sooja on teisipäeva ja kolmapäeva öösel 7...13 ja päevasel ajal 10...16 kraadi.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +12 kraadist Ida-Eestis +14 kraadini läänesaartel, mis on veidi üle normi. Sademeid on Ida-Eestis oodata kuni 25 mm ning läänesaartel kuni 40 mm, mis on kuni 2 korda üle normi.


Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.