Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikooli tasuta koolitused toidutootjatele (2025-06-17 10:35:36)


 

"Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi" ehk AKIS programmi raames on põllumajandus- ja toidutootjatele (nii juriidilistele kui füüsilistele teemast huvitatud isikutele) ning valdkonna nõustajatele tulemas Eesti Maaülikooli poolt korraldatuna TASUTA tööalased täienduskoolitused:

Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste (24 akad tundi)

Prof Mati Roasto ja lektor Katrin Laikoja poolt läbiviidav veebikoolitus annab teadmisi toiduhügieenialase koolituse läbiviimiseks ettevõttes, toiduohutuse töörühma juhtimiseks ja töötajates toiduohutusele suunatud hoiakute kujundamiseks.
Koolitus toimub 26.-28. august 2025.

Registreerumine kuni 19. august 2025 (või kuni õppekohtade täitumiseni).

Koolituse täpsem kirjeldus ja registreerumine

 

Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes

Toiduhügieeni määruses 852/2004 on uue nõudena sees ettevõtte toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ning sellekohaste tõendite esitamine. 

Lektor Katrin Laikoja poolt veebi-infopäeval tutvustatakse, milliseid on mõned võimalused toiduohutuskultuuri kujundamiseks ja hindamiseks ettevõttes.

Infopäev toimub 19. september 2025.

Registreerumine kuni 15. september 2025.

Infopäeva täpsem kirjeldus ja registreerumine

 

Toidupatogeenide ülekandeteed, kasvu mõjutavad faktorid ning ohu minimeerimise võimalused

Prof Mati Roasto poolt läbiviidava veebikoolituse eesmärgiks on anda ülevaade olulisematest toidupatogeenidest- nende ohtlikkusest, kasvuparameetritest, levikuteedest ning ohjamise meetoditest.

Koolitus toimub 10. oktoober 2025.

Registreerumine kuni 6. oktoober 2025.

Koolituse täpsem kirjeldus ja registreerumine

 

Toiduhügieen ja -ohutus, algaste (vene keeles)

Lektor Hilja Pillisner´i poolt vene keeles läbiviidav veebikoolitus aitab omandada baasteadmised toiduhügieeni põhimõtetest ja toidu käitlemisega seotud kohustustest ja vastutusest.

Koolituse sihtrühm: Toidusektori ettevõtete töötajad, ennekõike Eestis asuvad Ukraina sõjapõgenikud.

Koolitus toimub 17. oktoober 2025.

Registreerumine kuni 13. oktoober 2025.

Koolituse täpsem kirjeldus ja registreerumine

 

Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine

Lektor Katrin Laikoja poolt läbiviidav veebikoolitus annab juhiseid, kuidas välja töötada ja juurutada ettevõttes enesekontrollisüsteemi ning seda auditeerida ja ajakohastada.

Koolitus toimub 14. november 2025.

Registreerumine kuni 10. november 2025.

Koolituse täpsem kirjeldus ja registreerumine

 

Toidu kestvuskatsed ning tõese säilimisaja määramine

Prof Mati Roasto poolt läbiviidava koolituse eesmärgiks on anda ülevaade toidu kestvuskatsete teostamise alustest ning toidu säilimisaja määramisest.

Koolitus toimub 21. november 2025.

Registreerumine kuni 17. november 2025.

Koolituse täpsem kirjeldus ja registreerumine

Liha käitlemine väikeettevõttes

Lektorite, Marek Tepper´i ja  Kristi Kerner´i, poolt läbiviidava koolituse eesmärgiks on anda ülevaade liha käitlemist reguleerivatest õigusaktidest ning liha ja lihatoodete käitlemisega seotud tehnoloogiate rakendamisest lihatööstuses.

Koolituse sihtrühm: liha käitlemisega seotud ettevõtete meistrid, tehnoloogid, juhid

Koolitus toimub 28. novemberil 2025 Tartus, Eesti Maaülikoolis

Registreerumine ja motivatsioonikirjade esitamine kuni 17. november 2025.

Koolituse täpsem kirjeldus, registreerumine ja motivatsioonikirja esitamine

 

Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel

Prof Mati Roasto poolt läbiviidava veebikoolituse eesmärgiks on anda ülevaade toidukäitlemisettevõtte tootmishügieeni mõjutavatest teguritest ning koristamise ja sanitatsiooni korraldamise alustest.

Koolitus toimub 4. detsember 2025.

Registreerumine kuni 30. november 2025.

Koolituse täpsem kirjeldus ja registreerumine

 

Toidu sensoorne analüüs

Lektor Kristi Kerner´i poolt läbiviidaval koolitusel tutvustatakse toidu organoleptilisi omadusi ja nende tajumist meeleorganitega, antakse ülevaade sensoorse analüüsi põhitõdedest ja sensoorse analüüsi meetoditest.

Koolituse sihtrühm: toidutootmise ettevõtete tehnoloogid

Koolitus toimub 12. detsembril 2025 Tartus, Eesti Maaülikoolis

Registreerumine ja motivatsioonikirjade esitamine kuni 1. detsember 2025.

Koolituse täpsem kirjeldus, registreerumine ja motivatsioonikirja esitamine

 

VAATA KÕIKI AKIS PROGRAMMI TEGEVUSI

 

Koolitused toimuvad Põllumajanduse teadmussiirde ja innovatsioonisüsteemi (AKIS) raames, et aidata kaasa põllumajanduse ja toidutootmise sektori kestlikkusele ja konkurentsivõime kasvule.

Eesti Maaülikooli avatud ülikooli koolituskalender

 

Kohtumiseni maaülikoolis!

 

Eesti Maaülikool

Tel: 731 3275

F. R. Kreutzwaldi 56/1-A306

www.emu.ee/taiendusope

 

Allikas: EMÜ avatud ülikooli teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.