Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lääne-Virumaal leiti haruldase vaenukäo pesa (2007-09-13 06:38:00)

 

Tompside perekond avastas tänavu suvel oma Lääne-Virumaal Eisma külas asuva suvila õuelt vaenukäo pesa, milles sirgunud pojad ka terve suve hoovis ringi sibasid.

 

See on veelgi erakordsem leid kui ornitoloogid elevile ajanud vaenukägu, kes jalutas koos kanadega ühel Läänemaa taluõuel ja kellest võis samuti Eesti Päevalehest lugeda eelmisel nädalal.

Tiia Tompsi sõnul on nende pere juba 15 aastat Eismal suvitamas käinud, kuid vaenukägusid pole sinnakanti varem sattunud. "Pesa oli majast vaid 15 meetri kaugusel kõrgel puuõõnes," rääkis Tomps, kes tundis haruldase vaenukäo ära linnumäärajate abil.

Ornitoloog Riho Kinks märkis, et viimane kindel teadaolev vaenukäo pesaleid Eestis pärineb aastast 1978, kui see avastati Pärnumaal.

"Ilmselt pesitses üks vaenukägu 1981. aastal ka Tartu kesklinnas ühes puukuuris," ütles Kinks. "Kuna viimase enam kui veerandsaja aasta jooksul pole Eestis ühtegi vaenukäo pesa leitud, on antud juhul tegu väga erakordse sündmusega."

Kinks osutas, et vaenukäo pesa leidmine on praktiliselt samasugune suursündmus kui näiteks madukotka pesapaigale sattumine.

 

Allikas: www.etv24.ee 12.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.