Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Minister jagas maavanematele looduslikke pühapaiku tutvustavaid raamatuid (2007-09-13 06:35:30)


Teisipäeval, 11. septembril andis regionaalminister Vallo Reimaa siseministeeriumis korralisel koosolekul viibivatele maavanematele üle trükivärske raamatu „Looduslikud pühapaigad. Väärtused ja kaitse“.

 

Maavanemate kaudu jõuavad trükised ka kõikidele vallavalitsustele. Raamat sisaldab 2005. aastal toimunud konverentsi „Eesti ajaloolised looduslikud pühapaigad eile, täna, homme“ ettekannete tekste ja valdkonna arengukava 2008-2012.


Tänavu ilmavalgust näinud teos, mille põhikoostaja on Maavalla Koda, annab valdadele ülevaate, mis on looduslik pühapaik.


Edaspidi on plaanis koostöös Tartu Ülikooliga pühapaikade kaardistamine, arheoloogilised väljakaevamised ja uurimused.


„On tunnustamist vääriv, et maausulised tunnetavad endil vastutust oma pühapaikade säilitamise eest ning on osalenud aktiivselt arengukava väljatöötamisel ja valdkonna tutvustamisel,“ märkis regionaalminister Vallo Reimaa üleandmisel.


Raamatut trükiti 2000 eksemplari, millest suurem osa läheb tasuta jagamisele kõigile üldhariduskoolidele, suurematele kõrgkoolidele, suurematele raamatukogudele, kõigile omavalitsustele, keskkonna- ja muinsuskaitseametnikele ning riigikogu liikmetele.


Raamatu pdf-faili saab alla laadida Maavalla Koja võrgulehelt 

http://www.maavald.ee.

 

Allikas: www.valgamaa.ee 11.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.