Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Leedu uue tuumaelektrijaama keskkonnamõju hindamise avalik arutelu (2007-09-12 17:31:47)


Keskkonnaministeerium korraldab 27. septembril algusega kell 13 Tallink Spa & Conference Hotelli saalis Galaxy 1 (Sadama 11a/11, Tallinn) Leedu uue tuumaelektrijaama rajamise keskkonnamõju hindamise (KMH) programmi avaliku arutelu.

Leedu Keskkonnaministeerium on saatnud Eesti Keskkonnaministeeriumile andmed kavandatava tuumaelektrijaama kohta ja edastanud ka KMH programmi. „Kavas on hinnata nii elektrijaama ehitamise, kasutamise kui ka tegevuse lõpetamisega kaasnevat keskkonnamõju,“ ütles Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse büroo peaspetsialist Irma Pakkonen.

Arutelul antakse lühiülevaade kavandatavatest tegevustest, piiriülese KMH protseduurist ning sellest, milliseid mõjusid ning kui detailselt on kavas KMH-s hinnata.

Leetu kavandatava uue tuumaelektrijaama rajamise KMH algatamise teate, programmi (inglise keeles) ja eestikeelse kokkuvõttega saab tutvuda Keskkonnaministeeriumi kodulehel (http://www.envir.ee/728823) ning Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja tehnoloogia osakonnas.
Arvamusi, ettepanekuid ja vastuväiteid KMH programmi kohta saab esitada kuni 26. septembrini 2007 kirjalikult aadressil Narva mnt 7a, Tallinn 15172, e-postiga aadressil irma.pakkonen@envir.ee või telefoni teel 626 2974.

Lietuvos Energia AB kavandab uue tuumaelektrijaama rajamist seoses Ignalina tuumaelektrijaama 1. ja 2. reaktori sulgemisega. Ignalina elektrijaama 1. reaktor on juba suletud, 2. reaktor suletakse 2009. a lõpus. Elektrijaam on kavas ehitada praeguse Ignalina tuumaelektrijaama naabrusesse (Kirde-Leetu - Läti ja Valgevene piiride lähedale). Jaama elektriline võimsus on maksimaalselt 3400 MW ja soojusvõimsus 8700 MW.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.09.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.