Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidukaupade hinnatõusu mootoriks on välisturud (2007-09-11 14:32:20)


11. septembril põllumajandusministeeriumis toimunud pressikonverentsil andis Eesti Konjunktuurinstituut ülevaate toidukaupade hindade muutumisest Eestis ja hinnatrendidest, mis on suurel määral mõjutatud välisturgudest.

2007. aastal on hakanud toidukaupade hinnad tõusma nii maailmaturul kui ka Eestis. Põllumajandustoodete hindade kujunemist Eestis mõjutab lisaks maailmaturule ka meie enda kiire majandusareng, nõudluse kasv ja palgatõus.

Konjunktuuriinstituudi hinnaprognoosist selgub, et kõrge piima ja piimatoodete hind jääb püsima, jätkub juustu ja või kallinemine, samuti tõuseb toorpiima hind. Arvestades, et söödakulud on kõrge teraviljahinna tõttu kasvanud, siis on oodata ka liha ja lihatoodete ning muna hinna tõusu. Teraviljaturgu mõjutab olulisel määral aga biokütuste turu kasv.

Pidev kütuste kallinemine ja põllumajandusliku tooraine üha suurenev kasutamine energia tootmiseks, aga samuti nõudluse kasv toiduainetele, loob maailmaturul olukorra, kus põllumajandustoodete hinnatõus jätkub ka pikemas perspektiivis.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.09.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.