Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuiv kevad ja kuum suvi rikkusid seeneaasta (2007-09-09 07:35:57)

 

Seeneteadlase Kuulo Kalamehe ütlust mööda pole nii kehva seeneaastat varem olnud kui tänavu -  metsast leiab vaid kukeseeni, sekka ka üksikuid puravikke ja pilvikuid.

"Kevadel ja suvel oli pikalt kuiv, 30 kuumakraadi augustis kõrvetasid omakorda seened ära," põhjendas ta Eesti Päevalehele.

Kui sügis on soe ja öökülma ei tule, on lootust oktoobris metsast veel üht-teist leida, kuid heast seeneaastast rääkida ei saa.
"Tänavu on seentega nadi olukord," kinnitas Kalamehe öeldut Eesti loodusuurijate seltsi mükoloogiaühingu president Leho Tedersoo.

Ta on käinud Tartu ümbrusest seeni otsimas: puravikke oli küll näha, kuid sügisseeni riisikaid ja heinikuid mitte. Septembriks peaks puravike hooaeg lõppenud olema, kuid tänavu pakub loodus seenekorjajaile üllatusi.

Tallinna keskturul küsivad müüjad kukeseente kilo eest 90 krooni. Sel nädalal on turu ehteks kahtlemata puravikud.

Kui nädala alguses oli neid veel vähevõitu ja müüjad kaitsesid kiivalt iga puravikku uudishimulike ostjate näppude eest, siis nüüd kõrguvad neist lettidel kuhilad, hinnaks aga uhke 350 krooni kilo eest. Kuivatatud seente kilohind küünib aga 1000 kroonini.

 

Allikas: www.etv24.ee 08.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.