Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduslik on loomulik (2007-09-08 07:13:34)

 

Augusti lõpus asutati Põlvamaa esimene looduslikke värve pakkuv firma – OÜ Loomulik.

 

“See sai alguse sellepärast, et ma ei tahtnud enam mehega sama firmat teha,” muigab ettevõtte omanik Liina Asu-Raag. Lisaks eneseteostusvajadusele tiivustas oma firma loomist ka soov tegeleda süvitsi looduslike värvide maailmaga.

 

Looduslike värvidega puutus naine kokku paari aasta eest. Sellele järgnesid katsetused kodus ja värvitööd sõprade-tuttavate juures. “Värvid on pirtsakad, nende juures peab täpselt teadma, kuidas nad käituvad. Muidu võib töö ära rikkuda,” räägib Liina. Seetõttu eelistab ta tellitud looduslikud värvid ka ise peale kanda. 

 

“Looduslikud värvid on kui täpp i-le naturaalsete materjalidega ehitamisel, sest mis kasu on hingavatest materjalidest, kui tõmmatakse sünteetilise värviga just kui kilekott materjalile pähe,” jätkab värvimeister. Looduslik on loomulik ja looduslikus keskkonnas on inimene tervem. 

 

Liina valmistatud värvidel on taga ajalugu ja traditsioonid. Näiteks liimvärv, munavärv, lubivärv ja kaseiinvärv ehk kohupiimavärv on mitmed sajad aastad kasutusel olnud ning tõestanud end suurepäraselt kirikute, mõisate ja taluhoonete seintes ja lagedes. 

Värvivalik on nende puhul üsnagi ulatuslik, pakkudes heledamaid ja kergemaid pastelseid toone. Aluspindadeks sobivad olenevalt värvist nii puit, kivi, krohv, papp kui metall. Võrreldes sünteetiliste värvidega erilist hinnavahet ei ole, kuid looduslike värvide pealekandmine on mahukam ja aeganõudvam tegevus.

 

Allikas: www.polvamaa.ee 07.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.