Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Väimelas näeb madusid (2007-09-07 07:31:33)

 

Laupäeval tuuakse Väimelasse roomajaid ja kahepaikseid nii suur ja rikkalik kollektsioon, et võrdväärset tuleb otsida Riia, Rootsi või Soome loomaaedadest: koostöös Eesti Loomakaitse Seltsiga tutvustavad Eesti herpetoloogid eksootiliste lemmikloomade pidamist ja toovad oma lemmikud lõunaeestlastele näha.

 

Kella 9st keskpäevani kuulatakse ettekandeid ning publik saab kõnelejaile eksootikute kohta kõike küsida. Kella 18-ni jätkub suhtlemine näitusel.

 

Asjatundjad tutvustavad

Esinejaid on kolm. Toomas Prantsibel on mees, kes käinud arvukatel ekspeditsioonidel küll loomi jälgimas, uurimas ja pildistamas kui ka Moskva loomaaiale madusid ja kahepaikseid püüdmas. Peeter Põldsam on eestlastele teatud Pärnu Mini Zoo peremehena ning räägib lemmikute pidamisest ja inventarist. Zoosemiootik Aleksei Turovski (Tallinna Loomaaed) teemaks on vead ja äpardused, mida inimesed roomajaid-kahepaikseid lemmikuteks võttes sagedamini teevad.

 

Kõigilt ettekandjailt saab küsida nõuandeid jmt.

Lisaks loomakaitseseltsile on ürituse eestvedaja Eesti Herpetoloogide Selts. Selle liikmed on omamoodi madudefanaatikud, kes seltsi liikme Janek Pajumägi sõnul käivad palju looduses, aga mitte loomi püüdmas, vaid aitamas (paljud liigid on kaitse all ja nende püüdmine üldse karistatav). Abis ja loomi jälgimas käiakse ka Tallinna loomaaias. Kogemusi ja infot vahetatakse veebis www.reptile.ee.

 

Pajumägi rääkis LõunaLehele, et maorahvas on võtnud koos loomakaitseseltsiga eesmärgiks käia kaks korda aastas koos oma lemmikutega mööda Eestit ettekandeid pidamas ja näitusi korraldamas, Väimelas on viies selline üritus. „Me ei lähe meelega suurtesse linnadesse, vaid otsime väiksemaid kohti, kus inimesed selliste loomadega muidu ei kohtu ja pole kelleltki nõu küsida."

 

Allikas: ajaleht Lõunaleht 06.09.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.