Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Luigel toimub maaelu näituslaat (2007-09-06 06:39:09)

 

6.-9. septembrini toimub Harjumaal Luigel maaelu näituslaat LUIGE SÜGIS 2007.

Loomanäitusi on seal juba aastakümneid peetud, sellest on kujunenud ilus traditsioon. Seekordsel näituslaadal on esindatud kõik tavalised koduloomad: eri tõugu ja vanuses veised, hobused, sead, lambad, kitsed ja ka kodulinnud nagu kanad, pardid, haned, kalkunid, vutid. Näha ja katsuda saab ka erinevaid koduseid miniloomi, ka kängurusid, karusloomi, kalu, vähke, eksootilisi roomajaid, jaanalinde, paabulinde, faasaneid jt. Laadal on esindatud ka mesilased. Mesilinnud on siiski kenasti klaasist kasti peidetud, et inimesed neile ja nemad omakorda inimestele liiga ei teeks. Samas saab tutvust teha ka mee vurritamisega, maitsta kärjekaanetist, proovida hamba all taruvaiku ja esitada ehtsale mesinikule igasuguseid küsimusi.

 

Nüüdseks seitsmendat korda pakutakse külastajaile uudistada ka kodumaiseid tuntud ja uutest sortidest aiavilju: õunu, pirne, tomateid, viinamarju, meloneid, arbuuse, paprikaid…. Viimaste viljade loetelu on küll üsna eksootiline, kuid ometi kasvatatakse neid viimastel aastatel Eestimaal aina rohkem. Enne seemne või taime ostmist vaatab aiapidaja hea meelega sellest sirguvaid vilju, nii ei pea põrsast kotis ostma. Selleks aga näitus hea võimaluse annabki!

 

Peakorraldaja Koit Põllu sõnul on kindlasti tegemist Baltimaade mitmekesiseima looma- ja linnunäitusega. 6. septembril on Eesti loomakasvatajate tippüritus - järjest populaarsemaks muutuv aasta ilusaima lehma valimine VISS 2007.

 

Reedest pühapäevani lisandub näitusele täismahus laat. Valdav osa müüjaid pakuvad kaupa ka neljapäeval.

 

Luige laadal on selgi korral kohal nii kaitseliit kui ka politsei. Kaitseliidu Harju malev esitleb laadal oma relvi ja muud sõjatehnikat. Kooliaasta algust ja laste rohkust külastajate hulgas arvestades osaleb väikese tehnikanäituse ja liiklusalase selgitustööga liikluspolitsei. Selle aasta Luige sügise üllatus tuleb aga maanteeametilt.

 

Sügisüritus on mõeldud Eestis kasvatatavate loomade ja viljade tutvustamiseks ning ehtsate kodumaiste maa- ja käsitöötoodete müümiseks.

Allikas: OÜ Eesti Tõukari

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.