Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uued maheleivatooted ja radoonispetsid Keskkonnatelgis näituslaadal Luige sügis 2007 (2007-09-05 11:59:18)

 

Eeloleval laupäeval kogunevad loodussõbralikud organisatsioonid ja firmad maaelu näituslaadale Luige sügis 2007, et edastada külalistele sõnum – hoolige rohkem meie loodusest ning oma tervisest.


Vändra leivapagarid on valmis saanud uute leivasortidega, mida pakutakse laadalistele maitsmiseks ning koju kaasa ostmiseks.

Näitusel on uudistoodetena esindatud:

Mahe(ÖKO)Must leib - magushapu leib, millele on lisatud tumedat mahedat linnaseekstrakti, samuti naturaalset kääritatud juuretist ja maitsestatud keedusega.

Mahe Odrasepik - maheodrast valmistatud sepik, mis on kergelt mõrkja maitsega.
Mahe(ÖKO)Seemneleib - naturaalsel juuretisel kääritatud segaleib (rukis, nisu), millele on lisatud mahedad lina- ja päevalilleseemned.

Maheda leiva-saia tootmine toimub Eesti ainsas tunnustatud maheda leivatehases, Vändras, tavatootmisest lahus. Maheleiva ja -saia küpsetamise üle on tehases rakendatud  range kontroll ning arvestus. Mahedaid teravilju kasvatavad TÜ Eesti Mahe liikmed. Teravilja jahvatamine toimub Pärstis, Viljandimaal.

Keskkonnatelgis on sel korral külastajaid nõustamas ka radooni asjatundjad Sauelt. Kohapeal on võimalus teada saada, mis asi on radoon, kuidas ja kus ta tekib, kuidas pääseb majja ning milline on radooni mõju tervisele. Samuti saab infot ja abi selle kohta, kuidas tuvastada radooni taset elu- ja olmeruumides ja kellelt saada  nõu ja abi radooni mõõtmisel nii maapinnas kui ka elamutes. Samuti jagatakse nõuandeid ja abi radooni vähendamiseks eluruumides.

 

Järgmisena on võimalus Keskkonnatelki külastada 22.septembril Paunvere väljanäitusel ja laadal.

 

Allikas: MTÜ Ökokratt

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.