Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Göteborgis algab Skandinaaviamaade suurim toidumess (2007-09-04 07:54:09)

 

4. - 6. septembrini toimub Göteborgis, Rootsis Svenska Mässan messikeskuses Skandinaavia suurim rahvusvaheline toiduainete ja jookide mess INTERFOOD 2007. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koostöös põllumajandusministeeriumiga viib Eesti ettevõtjad messile esmakordselt. 60 m2 suurusel stendipinnal tutvustatakse Eesti toidutooteid ning eksponeeritakse Eesti riiki tervikuna. Messikülastajatele jagatakse teavet Eesti maaelu, põllumajanduse, toiduainetööstuse ning turismivõimaluste kohta.

Eesti toiduainetööstust esindavad 9 ettevõtet: AS Balti Sepik, Berry Farming OÜ, AS Hallik, Kadarbiku Köögivili OÜ, OÜ Pihlamari, Polar Sun Products OÜ, AS Rakvere Piim, Uvic AS, V.G.A Kaubandus AS.

AS Balti Sepik esitleb messil küpsiseid, piparkooke ja küüslauguleibasid, mis on saanud väga hea vastuvõtu peale Eesti ka lähiriikides (Läti, Soome). Nüüd vaadatakse Rootsi turu poole. Firma on teinud erinevatele Rootsi firmadele allhanketöid erinevate tootebrandide all ja allhanke tegemine ongi üheks messil osalemise prioriteediks.

Pihlamari OÜ esmane eesmärk messil osalemisel on turu laiendamine ja toodangu müük aastaringselt. Samuti soovitakse reklaamida Pihla talu ja Hiiumaa puhast loodust. Pihlamari OÜ tooted on valmistatud vitamiinirikkast ja puhtast Hiiumaa loodusest pärit toorainetest. Toodangu põhitooraine on porgand, millele on lisatud erinevaid tervislikke lisandtooteid.

Polar Sun Products pakub messil erinevaid sojatooteid: pihve (sügavkülmutatud, HotReCa), sojasegusid: Soya Thai Wok, Soya Burger Mix, Soya Tex-Mex Mix, Soya Coconut Curry, Soya Goulash, Soya Bolognese, aga samuti tumedaid (Soya mince brown) ja heledaid (Soya mince neutral)sojagraanuleid, sojatükke (Soya chunks) ja -ribasid (Soya strips), -helbeid (Soya flakes) ja -jahu (Soya flour).

15 aastat tegutsenud AS Hallik pakub head maitset ja kvaliteeti. Interfood-messile viiakse ettevõtte uudistooteid: bio-pagaritooted, sügavkülmutatud koogid ja struudlid. Neis toodetes on ühendatud traditsioonid moodsa tehnoloogiaga. Bio-tooteid esitletakse nii sügavkülmutatult kui ka värsketena. Uudne tehnoloogia võimaldab bio-toodetele anda 60-päevase realiseerimisaja. Koduste retseptide järgi valmistatud koogid on sügavkülmutatud, pakitud mugavatesse ning nägusatesse pakenditesse. Messil pakutakse marja-, õuna-, kreemi- ja kohupiimatäidisega sügavkülmutatud struudleid. Seni on erilise soosingu saanud sügavkülmutatud kohupiima- ja marjakoogid. Halliku pagarite ahi on messil pidevalt soe ja tooted kohe valmis maitsmiseks. Kõik soovijad saavad kaasa sooja saia-leiba.

Kadarbiku Köögivili OÜ osaleb Göterborgi messil sooviga leida endale kontakte Skandinaavia turgudel. Firma teguvusalad on pressitud värskete puu-ja juurviljamahlade ning smuutide tootmine ja neid ka messil pakutakse ja tutvustatakse.

AS Uvic on Baltimaade suurim pelmeenitootja, kes messil loodab rootslasi võluda oma lihapallidega, mida Eestis tuntakse frikadellide nime all.

Eesti stendi kujundas eesti toidu visuaalse identiteedi värve kasutades disainer Marju Liigand, messiboksi ehitas üles Bruster OÜ.

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda 03.09.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.