Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pala kool võitis Rohelise kooli konkursi (2007-08-31 07:14:09)

 

Konkursil “Roheline kool" pälvis tänavu Jõgevamaa õppeasutustest esikoha Anna Haava nimeline Pala Kool, mille ümbrust on ka sel aastal mitme rajatisega  looduslikult kaunimaks, lastesõbralikumaks ja omanäolisemaks muudetud. Konkursi võitnud kooli premeeriti 10 000 krooniga.

 

Konkursikomisjoni liikme, Torma vallavanema Riina Kulli sõnul paistab Pala kool silma järjepideva ja põhjalikult läbi mõeldud  tegevusega  ümbruse heakorrastamisel ja kaunistamisel.

 

“Sellesse töösse on kaasatud nii õpilased kui ka õpetajad, kelle ühiste jõupingutustega valmib ikka ja jälle midagi uut ja ilusat,” ütles Riina Kull. “Näiteks oli hea vaadata koolimaja lähedale metsa äärde istutatud  rohelist vööndit, kuhu pandud kasvama ligi viiskümmend erinevat puud ja põõsast. Eriliselt ilus ja värvikas vaatepilt peaks siin avanema kevadel ja sügisel.”

 

Koolidirektor Malle Weinrauch ütles, et sel kevadel üheksanda klassi lõpetanud õpilased osalesid agaralt ka lipuväljaku ehitamisel: tõid sinna erivärvilisi kive Peipsi rannikult ja kaevasid tee lippude juurde.

 

"Lipuväljakul lehvivad  Eesti riigi, Jõgevamaa ja meie koduvalla lipp. Jõgevamaa lipu kinkis maavanem Aivar Kokk, lipuvardad saime aga kingituseks vallavalitsuselt," märkis direktor.

 

Suvel valmis Pala koolis ka nägusa haljastusega  siseõu.

"Peagi toome siia pingid ning siis sobib see paik vahetundide aegseteks puhkepausideks," arvas koolijuht Weinrauch.

 

Esinduslikult ja looduslähedaselt mõjub ka kooli spordiväljaku äärde ehitatud palkidest staadionimaja.

 

"Pala kooli külastades saab alati positiivseid emotsioone. Siinse koolipere tahtmisest ja oskusest ilu luua ja hoida tasuks teistel koolidel tõsiselt eeskuju võtta," märkis maavanem Aivar Kokk, kes on ka “Rohelise kooli" konkursi komisjoni liige.   

 

Allikas: www.vooremaa.ee 30.08.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.