Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Külaelu edendajad saavad toetust (2004-11-03 00:04:51)
29. oktoobril allkirjastati põllumajandusministri määrus Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.5 "Külade taastamine ja arendamine" toetuse saamise tingimuste kohta.

Selle meetme eesmärgiks on edendada külaelu atraktiivust kohaliku aktiivsuse suurendamise ja mittetulundusliku tegevuse arendamise kaudu. Tegevuse innustamiseks on ette nähtud investeeringutoetused, mis on vajalikud külaelanikele mõeldud ehitiste rajamiseks, Interneti kättesaadavuse tõstmiseks, traditsioonide alalhoidmiseks ja muuks külaarenguks.

Investeeringutoetust saavad taotleda mittetulundusühingud ja ettevõtted.

Maksimaalne toetus ühele taotlejale on 938 796 krooni aastas. Kolme aasta jooksul kokku kuni 2,3 miljonit krooni. Mittetulundusühingu omafinantseering peaks olema vähemalt 10% plaanitava projekti maksumusest. Väike- ja keskmise suurusega ettevõtja omarahastamise määr on vähemalt 35%. Suurettevõtja omafinantseeringu määr on vähemalt 50% projekti maksumusest.

"Külade taastamise ja arendamise meetme raames antav abi toetab külade sotsiaalset infrastruktuuri ja elukeskkonna arendamist. Põllumajandusministeeriumi maaelu poliitika büroo juhataja Riin Saluveeri sõnul täiendab meede teisi RAK-i maaettevõtluse arendamisele suunatud meetmeid, aidates kaasa elujõulise maaelanikkonna säilimisele.

Külade taastamise ja arendamise toetuste taotlusi hakkab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) vastu võtma novembri teisel poolel. Täpne taotlusperiood selgub lähinädalail.

Allikas: maaeluportaal PIKK.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.