Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jahe ilm püsib (2007-08-30 08:15:26)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 29. augustil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Vastukaaluks kuu alguse palavusele pakub augusti lõpp vägagi jahedat ja sajust ilma. Midagi oluliselt paremat pole tulemas ka septembri alguses. Jaheda ja heitliku ilma eest hoolitsevad Põhja-Atlandilt itta liikuvad madalrõhkkonnad.

Neljapäeval ja reedel püsib üks selline Loode-Venemaa kohal. Eestis on ilm muutlikult pilves, hooti sajab vihma ning neljapäeval on ka küllalt suur äikesevõimalus. Läänetuulte kiirus on 3-8, iiliti kuni 12 m/s. Sooja tuleb öösiti 4...10 ja päeval 11...16 kraadi.

Laupäeval tugevneb Islandi juures uus madalrõhkkond ja võtab suuna itta. Selle ees liigub üle Läti väike osatsüklon, mis toob enim sadu just Lõuna-Eestisse. Tuul puhub idast 3-7 m/s, sooja on öösel 3...7 ja päeval 11...16 kraadi.

Pühapäeval jõuab madalrõhkkond ise Skandinaavia kohale ning levib esmaspäeval üle Soome itta. Pühapäeva öö on veel olulise sajuta, pühapäeva päev ja esmaspäev aga toovad kõikjale korraliku saju, mis teisipäeval jätkub hoovihmadena. Nii esmaspäeval kui teisipäeval on kohati ka äikest. Pühapäeva öine nõrk lõunatuul tugevneb päeval 5-10, iilti 15 m/s.
Esmaspäeval puhub sama tugevusega edelatuul, mis teisipäeval pöördub üle lääne loodesse ja põhja ning hakkab nõrgenema. Öösiti on sooja 3...8 kraadi, vaid esmaspäeva öö on tiheda pilvisuse mõjul soojem. Päevane õhutemperatuur jääb 10...16 soojakraadi vahele.

Kolmapäeval pakub väike kõrgrõhuhari kuivemat ja vaiksemat ilma. Öösel on sooja 2...7 kraadi, maapinnal võib olla kuni 2 kraadi öökülma. Päeval soojeneb õhk 11...16 kraadini.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +10 kraadist Ida-Eestis kuni +14 kraadini saartel, mis on kuni 3 kraadi alla normi. Sademeid on Ida-Eestis oodata 35 mm ning läänesaartel kuni 50 mm, seda on 2...3 korda üle normi.”


Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.