Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suvesoojus annab õige pea järele (2007-08-23 06:52:16)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 22. augustil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Kuigi tänane-homne päev on veel südasuviselt soojad, toimub lähema nädala jooksul oluline pööre sügise suunas. Neljapäeval kujundab meie ilma kõrgrõhuala lõunaserv. Tuul on ida- ja põhjakaartest ning nõrk – rannikul kuni 3 m/s, sisemaal praktiliselt tuulevaikus. Öösel on vähese ja päeval vahelduva pilvisusega ilm, sooja öösel 15–20 ja päeval 24–30 kraadi. Reede öösel jõuab Läänemerele madalrõhkkond. Öö ja hommikupooliku jooksul levib sadu üle kogu Eesti, võib tulla äikest. Tuul puhub lõunakaartest 2–8 m/s, äikese ajal võib olla tugevaid tuulepuhanguid. Sooja tuleb öösel 15–20 ja päeval 21–26 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval määrab meie ilma kaugele kirdesse liikuva madalrõhkkonna lõunaserv, milles jõuab kohale jahe ja niiske õhk Põhja-Atlandilt. Tuul puhub läänekaartest kiirusega 3–8 m/s, ilm on vahelduva pilvisusega ning hoovihmadega. Sooja on öösel 12–17 ja päeval 18–24 kraadi. Edasi kujuneb ilmakaardil välja suhteliselt ebatavaline olukord: keskmega Barentsi merel paiknev tugev madalrõhukese, millele kontrastiks ulatub Kesk-Euroopast üle Briti saarte Islandile sama vägev kõrgrõhuala. Eesti jääb madalõhuala edelaserva mõju alla, kus müttavad väikesed madalrõhkkonnad ja lohud ning põhjast tuleb juurde üha jahedamat õhku. Nii on ilm esmaspäevast kolmapäevani vahelduva pilvisusega või pilves, sagedaste hoovihmadega ja küllaltki tuuline: läänekaarte tuule kiirus 3–8 m/s. Sooja on öösel 8–16 ja päeval 14–21 kraadi, kuid kolmapäeval võib külmadest õhumassidest enam mõjutatud Ida-Eestis õhutemperatuur jääda 11–13 soojakraadi piiresse.

Nädala algupoole soojade ilmade tõttu ootame keskmiseks õhutemperatuuriks +16...+18 kraadi, mis on 2-4 kraadi üle normi. Sademeid on oodata 20–35 mm, seega normaalselt kuni pea kaks korda üle normi.”


Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.