Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab prahistamisvastane kampaania „Prügi kotti, kott kaasa!“ (2007-08-22 07:14:32)

 

Keskkonnaministeeriumi metsaosakond korraldab 21. augustist kuni 12. septembrini prahistamisvastase kampaaniat „Prügi kotti, kott kaasa!“. Kampaania eesmärk on teavitada avalikkust metsade prügistamisesest.

 

Prügistamisvastane kampaania keskendub eeskätt matka- ja loodusreiside korraldajatele, keda koolitatakse kolmel bussireisil Lääne-, Viru-, ja Põlvamaale. Bussikoolituse käigus kõnelevad Keskkonnaministeeriumi jäätmemajanduse spetsialistid, bussis näidatakse ka õpetlikku teemakohast videomaterjali. Samas külastatakse prügilaid ja koristatakse talgute korras peatuskohti. Bussikoolituse tarbeks valmistatud DVD-d jagab ministeerium hiljem koolidele.

 

Kampaania korraldajad loodavad, et bussikoolitused aitavad matka- ja loodusreiside korraldajatel paremini mõista metsade prügistamise tagajärgi. Ministeerium loodab, et kampaanias osalejad annavad bussikoolituste käigus saadud info edasi loodusreisil osalejatele, mis omakorda aitab kaasa sellele, et keskkond muutub puhtamaks.

 

Kampaania ühe osana on Olerexi bensiinijaamades saadaval ka eesti-ja venekeelsete üleskutsetega paberprügikotid, mis tuletavad inimestele meelde, et prügi ei jäetaks metsa alla, vaid see tuleb panna kotti ning võtta kaasa.

Kampaania vältel toimub ka avalikkuse teavitamine raadio-ja internetireklaami kaudu, milles samuti kutsutakse inimesi üles mitte jätma prügi metsa.

 

Möödunud aastal kogus Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) Keskkonnaministeeriumi hallatavast riigimetsast kokku 588 tonni prügi. Selle äravedamiseks oleks vaja 30 rongivagunit ja kui see kogus ladestada näiteks korvpalliväljakule, kataks kogu väljakut kahekorruselise maja kõrgune kuhi. Metsamehed, maaomanikud, kohalikud omavalitsused ja riigiametid kulutavad prügi likvideerimisele hinnanguliselt kokku vähemalt 15 miljonit krooni aastas. Ja niimoodi aastast aastasse, sest igal kevadel sulab lume alt välja uus prügi.

Projekti rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

 

Vaata lisaks: Projekt „Prügi kotti, kott kaasa!“ http://www.envir.ee/2389

 

Lisainfo:
Silvi Puussepp, Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna peaspetsialist, tel 626 2919;  

Brita Merisalu, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja, tel 626 2908.

Allikas: Keskkonnaministeerium

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.