Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Usin aednik võitleb umbrohuga (2007-08-22 07:05:03)

Nüüd on paras aeg hakata mõtlema nii talvele kui ka juba järgmisele suvele.

Augustis on hea alustada taimede sügisväetamise ja uute taimede istutamisega. Unustada ei tohi ka kogu oma eelneva töö viljade nautimist – imetlege oma aeda.

 

Augustis istutatud muru pidavat aiaspetsialistide kinnitusel hästi kasvama minema, kuna praegu on niiskust rohkem kui kesksuvel. Augustis on hea muru ka “lappida”, sest seemned jõuavad veel enne külmade tulekut kenasti idaneda. Vana muru tuleb aga korralikult ja suhteliselt madalalt enne lume tulekut maha niita. Lisaks peab muru rehitsemise või hargiga augustamise abil õhutama. Kui maapind on kõva või liiga nätske, võiks rehitsemisel maa sisse segada pisut liiva-turbasegu. Muru tahab nüüd saada ka sügisväetist.

 

Sügisväetist vajavad praegu ka põõsad ja puud jms, et nad talvepakasele ikka vastu suudaks pidada. Püsilillede kuivanud varred tuleks maha lõigata ja valminud seemned kokku koguda. Liiliaid võib nüüd pärast õitsemist ümber istutada ja ka jagada. Roosid aga alles õitsevad, nende puhul ei tohi unustada õitsenud õienuppude äranäpistamist. Kibuvitste ja pargirooside punased marjad on talvel samas ilusad vaadata,seega võiks nende õitsenud õied rahule jätta. Kibuvitsamarjadest saab muide imehea tee.

 

Varsti on käes aeg ka sibullillede mahapanekuks. Kevadiste sibullillede istutamisest on Hansaplanti peaaednik Arnold Hannust lubanud lähinädalatel põhjalikumalt kirjutada.

 

Ja veel – enne talve tulekut on kasulik lillepeenrad umbrohust hoolikalt puhtaks noppida. Mida usinam on aednik praegu, seda vähem on tal tuleval kevadel peenarde kohal vaja küürutada. Lilledel on samuti kevadel peenral rohkem ruumi kasvada.

 

Allikas: linnaleht.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.