Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taimenäitus Harjumaa Muuseumis (2007-08-19 07:51:01)

 

Kuni 9. septembrini 2007 on Keilas Harjumaa Muuseumis avatud näitus “Suure väega taimed. Tervis tulgu, haigus mingu”.


Näitus on koostatud Iisaku Muuseumis nime all "Tervis tulgu, haigus mingu!". Koostajad on Ülle Marits ja Anne Nurgamaa. Kandev osa näitusest põhineb kohalikul rahvapärimusel haigustest lahtisaamise kohta – Eestimaal on olnud oma nõiad ja parandajad läbi aegade. Nende kogutud teadmised on väärtuslikud ning abiks taimede kasutamisel rahvameditsiinis. Väljas on kuivatatud ravimtaimenäidised, õpetussõnad taimede kogumisest, kuivatamisest ja säilitamisest.

Harjumaa Muuseum on lisanud näitusele esemeid ja töövahendeid, mida on kasutatud ja kasutatakse ravimtaimede korjamisel, kuivatamisel ja säilitamisel. Lisaks on näitusel tutvumiseks vanemaid ja uuemaid raamatuid ravimtaimedest nii muuseumi kogudest kui Harju Maakonnaraamatukogust.

Taimi on haiguste ravimiseks kasutatud juba ammustest aegadest. Inimorganism tuleb paljude haigustega ise toime, kui teda targalt aidata läbiproovitud rahvameditsiini vahenditega. Algsed teadmised, mis saadud katse-eksituse meetodil, anti teadjainimeste poolt edasi suust suhu. Teadmised on täienenud ja huvilistel on võimalus tutvuda ravimtaimedega nii raamatute abil kui internetilehekülgedel, saada täiendavaid teadmisi praktikute loengutelt ja nüüd ka MTÜ Eesti Ravimtaimeliidu (asutatud 2006 a. lõpul) koolitustelt.

Allikas: Harjumaa Muuseum

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.