Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Autoärimees Rüütmann kasvatab õunu (2007-08-17 07:01:50)

 

“Hetkel valmib 50 tonni õunu, pärast laiendust võib tootmismaht ulatuda 600 tonnini. Laienduse raames rajame juurde madalakasvulisi tiheda istutusega tootmisõunaaedu ning ehitame suure hoidla,” ütles AS-i Kommest Auto juhatuse esimees ja omanik Toomas Rüütmann.

 

Ettevõttele kuulub Viljandimaal sada hektarit maad, millest õunakasvandus hõlmab praegu ligi viiendiku, pärast laiendust aga juba ligi poole.

 

Rüütmann on tegelenud õunakasvatusega aktiivsemalt viimased kolm aastat. “Minu jaoks on see täna veel hobi, mis on küll aasta-aastalt üha suuremaid mõõtmeid ning ka aega võtnud. Pean tõdema, et see on mulle üha rohkem meeldima hakanud,” ütles Rüütmann.

 

Tänavune aasta on esimene, kui OÜ T&T Õunaaiad hakkab õunu müüma. “Kui paljudes kohtades Eestis on õunasaak sel aastal kehv, siis meie puud on suuri ilusaid õunu täis. Viimased kolm aastat arendust on hakanud sõna otseses mõttes vilja kandma,” rõõmustas Rüütmann. “Minu tegevus on ajendatud usust, et Eesti õun jõuab tagasi Eesti poodi. Sealjuures suurtesse kettidesse ja juba lähimate aastate jooksul.”

 

Allikas: Eesti Päevaleht 15.08.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.