Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuumus annab järele, kuid ilus ilm püsib (2007-08-16 05:58:50)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 15. augustil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Juba nädala püsinud kuumus küll taandub, kuid kõrgrõhkkonnad jäävad Eesti ilma peakujundajateks ka lähipäevil.

Neljapäeval ulatub meieni veel kuum õhumass. Ilm on üldiselt ilus, kuid õhtul jõuab läänesaartele Norra mere madalrõhkkonna lohk koos külma frondi saju- ja äikesetsooniga. Tuul puhub lõunast 2-8 m/s ning sooja on 25...31 kraadi.

Reede öösel levivad sajud ja äike üle maa, paiguti on sadu tugev. Puhub edelatuul 4-8, iiliti 12 m/s ning sooja tuleb 14...19 kraadi. Reede päev on vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta, püsib edelatuul kiirusega 4-8, iiliti kuni 12 m/s ning õhutemperatuur jääb 19...24 kraadi piiresse.

Laupäeval ja pühapäeval tugevneb uuesti kõrgrõhkkonna mõju meie ilmale. Taevas on vähe või vahelduvalt pilves ning ilm olulise sajuta. Valdavad läänekaarte tuuled, mille kiirus on ööl vastu laupäeva veel puhanguti kuni 12 m/s. Pühapäevaks tuul nõrgeneb, puhudes 2-6 m/s. Öösiti on sooja 8...13 ja päeval 19...25 kraadi.

Ka esmaspäevast kolmapäevani mõjutab meie ilma peamiselt kõrgrõhkkond, vaid teisipäeva öösel on Kagu-Eestis hoovihmavõimalus. Puhuvad põhjakaarte tuuled kiirusega 2-7 m/s. Öösiti tuleb sooja 8...14 ja päeviti 20...26 kraadi.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +18...+20 kraadi, mis on kuni 3...4 kraadi üle normi. Sademeid on Ida-Eestis oodata 5 mm ning läänesaartel kuni 10 mm, seda on 3...4 korda normist vähem.


Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.