Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Köögiviljakasvatus Saaremaal ei kata nõudlust (2007-08-16 05:47:22)


Esmaspäeval Kärlal toimunud köögiviljakasvatuse õppepäeval tõdesid osalejad, et Saaremaal on suur puudus köögiviljadest ja kultuurmarjadest.

„Kogused, mida meil kasvatatakse, on liiga väikesed, et oleks võimalik organiseerida toitlustusasutuste pidevat varustatust,“ märkis mahetootja Aivar Kallas. „Saja kilogrammi puhul ei ole võimalik luua kliendiga püsisuhteid.“

Kallase sõnul kasvatakse enamasti kartulit ja õuna, aga ülejäänud köögiviljade ning marjadega tegeletakse n-ö hobikorras.
Köögiviljakasvatuse arendamiseks toimunud koolituse lektor Priit Põldma Eesti maaülikoolist on praktiseeriv õppejõud, kes loengutes räägitut eelnevalt põllul ise katsetanud.

Pärast teoreetilist osa tutvusid õppepäevast osavõtjad Paikülas asuva Praakli-Reediku talu köögiviljakasvatusega. Osalejaid toitlustas Saaremaa Maheköök, mis on maakonnas hetkel ainus toitlustusasutus, mis ostab regulaarselt ka väikestes kogustes maheköögivilja.

Eesti mahepõllumajanduse sihtasutuse korraldatud koolitus läks arvesse mahetoetuse kohustusliku koolitusena.

 

Allikas: ajaleht Oma Saar 16.08.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.