Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hea meesaak hoiab hinna paigal (2007-08-13 07:27:19)

 

Kuigi mesilastel lõppes tänavu korjeaeg tavapärasest paar nädalat varem, tõid nad tarudesse korraliku saagi, mistõttu pole talvel meehinna tõusu oodata.

 

Koeru valla mesinik Lembit Liin ütles, et võrreldes tavaaastatega lõppes mesilaste töö tänavu varem, kuid korjeaeg ei jäänud lühikeseks, lihtsalt taimed hakkasid kevadel varem õitsema, kirjutas Järva Teataja.

 

«Peale kanarbiku on teised meetaimed praeguseks õitsenud,» lisas ta.

Et peaosa meest on juba tarudes, julges Liin esimesi kokkuvõtteid teha ja tunnistada, et jääb saagiga igati rahule.

«Saak pole küll sama suur kui möödunud aastal, siis oli ka rekordaasta, kuid tänavugi on mett tavapärasest rohkem,» ütles ta.

 

Kuigi statistikaameti värske uuringu järgi on toidukaubad aasta jooksul kallinenud 6,7 protsenti, ei usu Liin, et kodumaine mesi oleks poes varasemast kallim.

«Meie turg on väga avatud ja kui kodumaisel meel hinda tõsta, hakkavad inimesed kaugetelt maadelt toodud mett ostma,» selgitas ta. «Kodumaisest toidukaubast räägitakse palju, kuid selle kvaliteedi eest ei taheta tegelikult rohkem maksta.»

 

Liin tunnistas, et mesinike kulutused suurenevad, kuid ilma hinda tõstmata tulevad nad praegu veel toime, sest kaks aastat on mesilinnud head tööd teinud.

«Kui peaks tulema raskem aasta, siis pole küll hinnatõusust pääsu,» märkis ta.

 

Allikas: tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.