Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõrgrõhkkond taandub, kuid suvekuumus jätkub (2007-08-10 11:27:00)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 8. augustil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Peaaegu kogu eeloleva nädala püsib tüüpolukord, mis toob meile kõige soojemad suveilmad - võimas kõrgrõhuala idas ja kirdes, madalrõhkkonnad ohutus kauguses lääne- ja lõunakaartes. Püsiv kaguvool toob sooja õhku Ida-Euroopa steppidest, mistõttu öised õhutemperatuurid on 13 ja 20 kraadi ning päevased maksimumid 24 (rannikualadel) ja 32 (Kagu-Eestis) kraadi vahel. Tuule kiirused on vahemikus 1-5 m/s.

Neljapäeval-reedel on kõrgrõhkkonna võim täielik ning taevas peaaegu selge. Reede päeval liigub üle Soome väike madalrõhkkond, mistõttu Loode-Eestis võib olla vahelduvalt pilves.

Nädalavahetusel ja esmaspäeval madalrõhkkondade surve läänest tugevneb, mistõttu ilm on vahelduva pilvisusega ja Lääne-Eestis võib mõni üksik hoovihmgi tulla.

Teisipäeval-kolmapäeval taganeb kitsaks vööndiks muutunud kõrgrõhuala Loode-Venemaale ja Baltimaad sattuvad loiuvõitu madalrõhkkonna võimusesse. Tuul pöördub kolmapäevaks läänekaartesse, kuid ei tugevne oluliselt. Ilm on pilves selgimistega, kuid õhumass on jätkuvalt nii soe, et öised õhutemperatuurid jäävad 15-20 ja päevased 24-29 (teisipäeval kohati kuni 32) kraadi piiresse. Sajab vähest hoovihma.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +21...+23 kraadi, mis on tervelt 5-7 kraadi üle normi. Sademeid on oodata keskmiselt 2-5 mm (4-10 korda alla normi), kuid paljud kohad võivad sel nädalal ka päris sajuta jääda.


Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.