Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soome osaleb Narva Elektrijaamade keskkonnamõju hindamises (2007-08-09 10:54:34)


Soome Keskkonnaministeerium soovib osaleda Ida-Virumaal AS Narva Elektrijaamade uue energiakompleksi arendusprojekti keskkonnamõju hindamises (KMH) ja keskkonnamõju strateegilises hindamises (KSH).

AS-il Narva Elektrijaamad on kavas olemasolevate elektritootmise võimsuste asendamine uute, efektiivsemate ja keskkonnasõbralikumate võimsustega. Vana vedelkütuste tehase juurde kavandatakse uue ja efektiivsema vedelkütuste tootmishoone ehitamist, millega kaasajastatakse tootmisvõimsusi, parandatakse vedelkütuste kvaliteeti ja laiendatakse tootevalikut.

Arendusprojekt näeb ette ka kahe uue energiaploki ja kahe utteseadme paigaldamise koos abiseadmetega vedelkütuste tootmiseks ning gaasiturbiiniseadme paigaldamise uttegaasi taaskasutamiseks.

Soome Keskkonnaministeerium on seisukohal, et muuhulgas tuleb hinnata kavandatava tegevuse ja selle alternatiivsete lahenduste mõju välisõhule. Hajumisarvutuste tegemisel tuleb arvestada meteoroloogiliste tingimustega ning kasutada mudeleid, millega oleks võimalik prognoosida saasteainete piiriülest kannet. Samuti tuleb mõju hindamise käigus käsitleda heitgaaside puhastamise tehnoloogiat ning selle alternatiivsete võimalustega seonduvat.

Keskkonnaministeerium teavitas tänavu maikuus nii Soome Keskkonnaministeeriumi kui ka Venemaa Loodusressursside Ministeeriumi AS-i Narva Elektrijaamad poolt kavandatava energiakompleksi arendusprojekti KMH ja KSH algatamisest ning programmide avalikustamisest. Venemaa ei ole teatele vastanud.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 09.08.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.