Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2024-10-18 05:26:24)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 87 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust.

 

Juhtus viis inimkannatanuga liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati viis joobekahtlusega sõidukijuhti. Lähisuhtevägivalla teateid oli 28.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeval Põhja prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.
 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kelmus

Politseile teatati, et 8. oktoobril laekus ühele Jõgevamaa elanikule lühisõnum, et tema pakki ei saa vigase aadressi tõttu kohale toimetada. Aadressi parandamiseks vajutas naine sõnumis oleval lingil ning avanenud koduleheküljel sisestas enda pangakaardiandmed ja PIN-koodid. Tegelikult oli tegu kelmidega, kes võtsid naise kontolt 217 eurot. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

 

Tartumaa

 

Kelmus

Politsei sai teate, et ööl vastu 10. oktoobrit kasutati Tartus aega veetnud mehe pangakaarti tema teadmata ning võeti kontolt välja 340 eurot. Kuidas pangakaart ja PIN-koodid kõrvalisele inimesele ligipääsetavaks said, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargused

Ööl vastu 8. oktoobrit varastati Tartus Mõisavahe tänaval kortermaja keldriboksist halli värvi jalgratas Insera. Kahju on 422 eurot. Politsei alustas varguse uurimiseks kriminaalmenetlust.

 

13. oktoobril avastati, et Tartus Vaksali tänaval rattaparklast on varastatud jalgratas Desna. Kahju on 250 eurot. Politsei uurib vargusjuhtumit kriminaalmenetluses.

 

Valgamaa

 

Valeraha

Politsei sai teate, et 11. oktoobril avastati Otepääl toitlustusettevõttest võltsimistunnustega 2-eurone münt, mis saadeti selle päritolu selgitamiseks ekspertiisi. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

 

Viljandimaa

 

Kelmus

Politsei sai teate, et oktoobri alguses soovis Viljandi elanik Facebook Marketplace’i kaudu osta 10-eurost kombekat. Peagi sai ta Venipak lingi, kus öeldi, et kauba saatmine on tasuta, kui ta logib oma Smart ID PIN-koodidega antud lingil sisse. Seda teinuna ilmnes, et tegu oli pettusega ning naise kontolt võeti ära 950 eurot. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

 

Vargus

Ööl vastu 16. oktoobrit murti Viljandi vallas Aindu külas sisse kauplusesse ja varastati kassaaparaat 800 euroga. Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

 

Piiriturvalisus

16. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riigist lahkumisel sõiduautot Toyota juhtinud Eesti kodanikku. Piirivalvurid tuvastasid, et autojuht on alkoholi tarvitanud, ta kõrvaldati juhtimiselt ning tema suhtes alustati menetlust.

 

17. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis liinibussis reisinud Tadžikistani kodanikku ning tuvastasid, et ta on viibinud seadusliku aluseta Schengeni riikides 117 päeva, neist ühe päeva Eestis. Mehele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kelmused

15. oktoobril helistas Kohtla-Järve elanikule kelm, kes esitles end naise tütrena. Ta väitis, et on sattunud avariisse ning peab pahanduste vältimiseks politseile andma 4000 eurot. Ka helistas naisele kelm, kes tutvustas end uurijana ning juhendas, kuidas raha üle anda. Kahju on umbes 4000 eurot. Politsei uurib kelmust kriminaalmenetluses.

 

15. oktoobril helistas kelm Narva elanikule väites, et tema lapselaps põhjustas avarii ning vanglakaristuse vältimiseks tuleb maksta hüvitist. Jäädes kelmide juttu uskuma, andis naine neile üle 11 000 eurot. Pärast seda paluti naisel võtta raha välja oma pangakontolt. Pangas sekkus teller, kes soovitas naisel politseisse pöörduda. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

 

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobril lõi 33-aastane mees Ida-Virumaal Alutaguse vallas korteris oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

11. oktoobril avastati, et Rakveres Tõru tänaval maja hoovist on varastatud neli hõbedast 20-tollist BMW X6 originaalvaluvelge Sailun naastrehvidega, kahevärviline aiakäru, oranž käruvann ja sinine käruraam. Kahju on umbes 1000 eurot. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemise ühel Gruusia, kahel Venemaa, ühel Rumeenia ja ühel Prantsusmaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et neil puudusid vajaminevad dokumendid, andsid ebaselgeid ütlusi või leiti, et nad on ohuks avalikule korrale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 5. oktoobril lükati Pärnus Suur-Sepa tänaval 71aastast naist, kes kukkus. Sündmuse asjaolud on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 16. oktoobril rünnati Kohila vallas Vabaduse tänaval 46aastast meest. Sündmuse asjaolud on selgitamisel.

 

Arvutikelmus

Politseile teatati, et 7. oktoobril avas naine nutitelefonis SEB pangalingi taolise lingi, millel paluti avaldada arvamust SEB klienditeeninduse kohta. Naine tegigi seda ja sisestas selleks ka enda Smart-ID PINkoodi. Selle tagajärjel sooritati naise kahelt pangakontolt ülekanded tundmatu isiku pangakontole. Tekitatud kahju on 240 eurot.

 

Saaremaa

 

Arvutikelmus

Politsei sai teate, et 11. oktoobril müüs naine Facebook Marketplace vahendusel jopet hinnaga 50 eurot. Ostja saatis müüjale lingi, millel tuli sisestada PIN-koodid. Peale koodide sisestamist kanti naise pangakontolt tundmatu isiku pangakontole 700 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.