Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vargad himustavad murutraktoreid (2007-08-03 08:43:45)

 
 „Maist siiani on Eestis varastatud üle 30 murutraktori, neist 21 Lõuna-Eestist,” ütles Lõuna politseiprefektuuri Võru kriminaaltalituse vanemkomissar Meelis Saarepuu.

 

Enamik traktoritest on varastatud suure tee ääres asuvatest taludest, mis näitab, et vargad on traktori olemasolu ja selle hoidmise koha eelnevalt kindlaks teinud.

 

„Traktorid on varastatud öösel ja pererahva kodusoleku ajal. Varguse avastamise järel meenuvad neile nii öösel kuuldud koera haukumine kui ka auto hääl,” rääkis vanemkomissar.

 

Saarepuu sõnul on vara öelda, kas Võrumaal tegutseb oma, Lõuna-Eesti või koguni üle-eestiline vargapunt. Selge on see, et vargad tegutsevad häbematult ja kiiresti ning nende käekiri on sarnane. Uurimise huvides ei saa politsei üksikasju täpsemalt avalikustada.

 

Saarepuu soovitab talunikel oma majapidamishooned ja masinad kindlustada. Enamik varastatud traktoritest oli kindlustamata. Nende maksumus on 20 000-50 000 krooni vahel.

 

„Tehke ruumidesse, kus te tehnikat hoiate, sissepääs võimalikult raskeks, sest mida rohkem varas ukse avamiseks vaeva näeb, seda kauem tal aega läheb ja seega suureneb vahelejäämise risk,” soovitas vanemkomissar.

 

Läinud nädalal luhtus varastel murutraktori vargus Meremäelt.

 

Allikas: ajaleht Võrumaa Teataja 02.08.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.