Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti teadlased uurivad naistepuna võimalikku narkootilist toimet (2007-08-03 07:15:01)


Eesti teadlased kavatsevad uurida põhjalikult naistepunas sisalduvaid keemilisi ühendeid, et selgitada, kas naistepuna sisaldab uimasteid.

 

 Lihtnaistepuna 

 

«Meie eesmärk on vaadata, kui väärtuslik see taim üldse on ja ära määrata kogu naistepunas sisalduvate keemiliste ühendite diapasoon,» rääkis TTÜ keemiainstituudi analüütilise keemia õppetooli vanemteadur Merike Vaher Eesti Ekspressile.

 

Ühe hüpoteesina uurisid tehnikaülikooli teadurid isegi, kas suvekuudel õitsev ravimtaim omab narkootilist toimet. «Selliseid ühendeid võib suuremas koguses leiduda lõunapoolsemates maades kasvavates taimedes, kuid Eestis on alkaloidide sisaldus naistepunas väike,» märkis Vaher.

 

Tartu Ülikooli farmatseut Ain Raal ütleb, et naistepuna kasvatamine võiks tööd ja leiba anda nii mõnelegi põllumehele. Taim on kasulik näiteks aidsi ja klamüdioosi raviks, samuti leevendab pohmellivaevusi.

 

Allikas: tarbija24.ee (Toimetas Postimees.ee)

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.