Sellel sügisel on Eesti Maaülikooli koolituskalendris veel päris mitu toidutootjatele suunatud kasulikku veebikoolitust:
Liha ja lihatoodete hügieen ja ohutus
(6 akd tundi)
Veebikoolitus toimub 4. oktoobril 2024
(registreerumine kuni 29. septembrini)
Koolitus toimub BigBlueButton keskkonnas kell 10.00 - 15.15
Koolitusel võivad osaleda kõik registreerunud huvilised (sihtrühmale piiranguid pole).
Koolituse maksumus: 95 eurot
Professor Mati Roasto koolituse eesmärgiks on teadvustada tootjatele liha ja lihatoodetega seonduvaid hügieeninõudeid ning mikrobioloogilise ohutuse tagamise põhimõtteid.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Liha ja lihatooted toidutekkeliste haiguste põhjustajana;
- Liha ja lihatoodete ohutuse ja riknemisega seonduvad mikroorganismid;
- Tapahügieen ja selle olulisus;
- Tootmishügieen ja lihakäitlejate isiklik hügieen;
Rümpadelt proovide võtmine.
Sellel koolitusel osalemine on tasuline (95 eurot) ning vajalik on eelregistreerimine.
Viime koolituse läbi, kui 29. septembriks on registreerunud vähemalt 10 huvilist.
Koolitust ei salvestata.
Keemilised ohud toidus
(6 akd tundi)
Veebikoolitus toimub 8. oktoobril 2024
(registreerumine kuni 30. septembrini)
Koolitus toimub BigBlueButton keskkonnas kell 10.00 - 15.15
Koolitusel võivad osaleda kõik registreerunud huvilised (sihtrühmale piiranguid pole).
Koolituse maksumus: 75 eurot
Professor Tõnu Püssa koolitus tutvustab toidukäitlejatele põhiliste erinevates toitudes sisalduda võivate ohtlike ainete tekkimist, liikumist toitu, nende toksiliste toimete iseloomu, samuti oluliste ainete analüüsi ja kontrolli meetodeid ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks toidu käitlemisel.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Mis on toiduohutus ja mis on toiduhügieen?
- Keemilise toiduohutusega seotud õigusaktid ja normid.
- Lühiülevaade toksikoloogiast.
- Põhilised keemilist ohtu põhjustavad ained - nende tekkimine, liikumine toitu, toksilise toime iseloom, analüüsid, kontroll, riski vähendamise meetodid.
- Veterinaarravimite jäägid toidus.
- Toidu töötlemisel ja säilitamisel tekkivad ohtlikud ained.
- Toidu lisaained, eriti värvid. Valest doseerimisest ohtlikuks muutuvad lisaained nagu keedusool, sidrunhape, nitritid.
Toidu võltsimisest tulenevad ohud.
Sellel koolitusel osalemine on tasuline (75 eurot) ning vajalik on eelregistreerimine.
Viime koolituse läbi, kui 30. septembriks on registreerunud vähemalt 10 huvilist.
Koolitust ei salvestata.
Listeria monocytogenes`e kontroll ja ohje toidukäitlemisel
(6 akd tundi)
Veebikoolitus toimub 18. oktoobril 2024
(registreerumine kuni 13. oktoobrini)
Koolitus toimub BigBlueButton keskkonnas kell 10.00 - 15.15
Koolitusel võivad osaleda kõik registreerunud huvilised (sihtrühmale piiranguid pole).
Koolituse maksumus: 95 eurot
Professor Mati Roasto koolitus annab ülevaate valmistoitudega seonduva olulise toidupatogeeni, Listeria monocytogene'se olulisusest, allikatest, ülekandeteedest, kasvu mõjutavatest teguritest, esinemisest toidutööstuses ja ohjemeetmetest.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- L. monocytogenes'e olulisus toidupatogeenina
- L. monocytogenes'e kontaminatsiooniga seonduvad toidud
- L. monocytogenes tootmiskeskkonnas ja seonduvad niššid
- L. monocytogenes'e suhtes proovide võtmine
- Valmistoitude L. monocytogenes'e toiduohutuse kriteeriumid
L. monocytogenes probleemide ennetamine ja patogeeni ohjamine
Sellel koolitusel osalemine on tasuline (95 eurot) ning vajalik on eelregistreerimine.
Viime koolituse läbi, kui 13. oktoobriks on registreerunud vähemalt 10 huvilist.
Koolitust ei salvestata.
Lisaks on tulemas veel professor Tõnu Püssa poolt läbiviidavad koolitused:
Lõhna- ja maitseained toidutootmises (3. detsember 2024)
Kohtumiseni maaülikoolis!
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
http://avatudylikool.emu.ee/
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade