Tartus toimus seitsmes toidu- ja veinifestival, mis pakkus külastajatele maitseterohket ja kultuuriküllast programmi. Traditsiooniliselt kuulutati festivalil välja ka Tartu linna veini tiitlit kandvad veinid – nii valge, punane, rosé kui mullivein.
Tartu linna veini konkursile esitati rekordiliselt üle saja erineva veini. Klassikaliste veinipiirkondade kõrval olid pimedegustatsioonis esindatud ka eksootilisemad veinimaad nagu Horvaatia, Sloveenia, Luksemburg ja Kreeka. Sommeljeedest ja veinitundjatest koosnev žürii valis välja parimad veinid neljas kategoorias.
Valgete veinide kategoorias võitis Vinoforever veiniga Domaine Py Cuvée Antoine Blanc AOC Corbiéres (Prantsusmaa). Vahuveinide hulgas võidutses Nautimus veiniga Domaine B&B Bouche Cremant de Limoux Blanc Brut (Prantsusmaa). Rosé-de kategoorias tunnistati parimaks Tridensi vein Mathilde Chapoutier “Orsuro” Côtes de Provence 2023 (Prantsusmaa). Punaste veinide kategooria võitjaks tunnistati Alter Balticsi vein Valpolicella Superiore DOC “Campo Prognai” 2016 (Itaalia).
Võitnud veine saab järgmise linna veini konkursini proovida mitmetes Tartu restoranides ning lokaalides nagu Vein ja Vine, Vint, Vilde ja Vine, Kampus, Joyce, Antonius ja Spargel. Toidu- ja veinifestivali jooksul saab võitjatega tutvuda linna veini telgis Autovabaduse puiesteel.
Veinialal on oma parima valikuga väljas 21 erinevat ettevõtet. Pool Kaarsillast muutub kaheks õhtuks mõnusa atmosfääriga mullisillaks. Festivali ajal toimuvad südalinna eri paigus mitmed koolitused, eriõhtusöögid ning lavale astuvad armastatud staarid nii Eestist ja Tšehhist.
Vaata lähemalt www.maitsevtartu.ee/tartu-toidu-ja-veinifestival/
Allikas: Tartu uudised