Eesti Maaülikooli avatud ülikooli poolt korraldatuna „MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" toidu ja toiduohutuse valdkonna raames on 2024 aastal veel toimumas toidutootjatele suunatud TASUTA veebikoolitused ning -infopäevad.
Kõik koolitused ja infopäevad toimuvad Eesti Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.
Osalemiseks on vajalik eelregistreerumine ja kindlasti kuulumine sihtrühma.
Registreerumisel palume kindlasti (väljale Töökoht) ära märkida ettevõtte nime, mille esindajana olete koolitusel osalemas.
Koolituste sihtrühma ei kuulu füüsilised isikud, riigiametnikud (sh kohalike omavalitsuste ja koolide töötajad) ja ainult kalakäitlemisega tegelevate ettevõtete töötajad.
Infopäevadest võivad osa võtta kõik sellest huvitatud isikud, nii füüsilised isikud kui ettevõtete esindajad.
TOIMUMAS ON KOOLITUSED JA INFOPÄEVAD:
Taimedest pärit sööda- ja toidumürgid
Professor Tõnu Püssa koolitus tutvustab toidukäitlejatele ning loomakasvatajatele põhiliste söötades ja toitudes sisalduda võivate (taimede poolt sünteesitud) inimesele ja loomadele mürgiste ainete tekkimist, liikumist toitu, nende toksiliste toimete iseloomu, ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks sööda või toidu käitlemisel.
Koolitus toimub 10. september 2024
Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel
Professor Mati Roasto koolitus annab ülevaate toidukäitlemisettevõtte tootmishügieeni mõjutavatest teguritest ning koristamise ja sanitatsiooni korraldamise alustest.
Koolitus toimub 20. september 2024
Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes (infopäev)
Toiduhügieeni määruses 852/2004 on uue nõudena sees ettevõtte toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ning sellekohaste tõendite esitamine. Katrin Laikoja poolt läbiviidaval infopäeval tutvustatakse, milliseid on mõned võimalused toiduohutuskultuuri kujundamiseks ja hindamiseks ettevõttes.
Infopäevast võivad osa võtta kõik sellest huvitatud isikud, nii füüsilised isikud kui ettevõtete esindajad.
Koolitus toimub 27. september 2024
Proovide võtmine tootmiskeskkonnast üldhügieeni ja patogeenide seireks (infopäev)
Professor Mati Roasto poolt läbiviidav infopäev annab lühiülevaate tootmiskeskkonnast proovide võtmise põhimõtetest ja meetoditest.
Infopäevast võivad osa võtta kõik sellest huvitatud isikud, nii füüsilised isikud kui ettevõtete esindajad.
Koolitus toimub 15. november 2024
Taimsete toodete mikrobioloogiline ohutus
Professor mati Roasto koolitus annab ülevaate taimsete toodetega seonduvatest mikrobioloogilistest toiduohtudest ning tootmishügieeni tagamise põhimõtetest.
Koolitus toimub 6. detsember 2024
Koolitused ja infopäevad on sihtrühma kuuluvale ettevõtte esindajale (osalejale)TASUTA (kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud).
Ettevõtte vähese tähtsusega abi (VTA) vaba jääki saab kontrollida veebilehelt: https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
TASULISTE KOOLITUSTENA on 2024 aastal toiduohutuse valdkonnas veel tulemas koolitused:
Lõhna- ja maitseained toidutootmises (3. detsember 2024, prof Mati Roasto)
Kohtumiseni maaülikoolis!
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
http://avatudylikool.emu.ee/
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade